Presentat l'avantprojecte de la nova residència de Formentera

Estarà unida al centre de dia per compartir recursos i serveis

Aquest dimecres s'ha presentat a Formentera l' avantprojecte de la futura residència de l'illa, que tindrà una capacitat per a 18 persones, dividides en 14 habitacions individuals i dues habitacions dobles. El disseny de la residència preveu un passadís d'unió amb el centre de dia per tal de compartir els recursos ja existents al centre de dia com cuines, bugaderies i serveis com el de fisioteràpia.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha destacat que la residència permetrà avançar encara més en el propòsit de dignitat de poder néixer i morir a Formentera i que varen fer una passa de gegant amb l'arribada de l'hospital, que enguany fa 10 anys. Amb la residència, ha explicat Ferrer, persones que ara es veuen obligades a sortir de Formentera podran continuar aquí.

La nova residència, que s'ubicarà en un solar del Consell de Formentera, tindrà un cost previst d' 1,2 milions d'euros, el 70% dels quals serà finançat pel Govern de les Illes Balears, i el 30% restant, pel Consell de Formentera. El cost del funcionament ordinari també serà compartit, ja que Formentera entraria dins la baremació que aplica el Govern al finançament de persones amb situació de dependència, que, en funció del grau, s'estableix entre 63 i 68 euros/dia.

A la presentació de l'avantprojecte, també hi ha assistit la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago; la consellera de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, Vanessa Parellada; el cap tècnic d'Infraestructures del Consell, Xico Ribas, i el director general de Planificació del Govern, Andreu Horrach.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF