El Partit Popular denuncia que s'utilitzi el romanent de l'IMAS per pagar el rescat del túnel de Sóller

Acusen el Consell de Mallorca de "mala planificació" al no tenir en compte aquesta despesa en els pressupostos 

El Partit Popular del Consell de Mallorca demanarà aquest dijous al ple que l'equip de govern retiri la modificació de crèdit que preveu que una part del romanent del pressupost de l'IMAS del 2016 es destini al Consell de Mallorca. El portaveu del grup, Mauricio Rovira, ha denunciat que es tracta d'una situació insòlita que posa de manifest la ”mala planificació del Consell de Mallorca”.

Segons Rovira, l'IMAS té un romanent de 8,3 milions d'euros 5,7 milions dels quals anirien a parar al pressupost del Consell de Mallorca i la quantitat restant quedaria a l'IMAS per pagar despeses de personal com la carrera professional. "No s'explica que el 9 de març certificassin que disposaven d'aquest crèdit i avui diguin el contrari", ha assenyalat, per part seva, Margalida Roig. Per aquest motiu, Roig ha dit que "demanarem la compareixença de la presidenta de l'IMAS davant la Comissió de Codi Ètic i Transparència. És un fet molt greu perquè o van mentir llavors o ho fan avui".

Rovira ha assenyalat que en diverses ocasions el seu grup ja havia advertit que els pressupostos de la institució insular no eren els correctes perquè no havien tingut en compte els 20 milions d'euros del rescat del túnel de Sóller, 2,5 milions d'euros per la carrera professional i uns 5 milions per fer front al cost de sentències urbanístiques. “Ells tot això ja ho sabien i no ho varen pressupostar. Ara no tenen doblers per pagar-ho i per això denunciam la mala planificació i no acceptam que els doblers de l'IMAS vagin al Consell de Mallorca”, ha sentenciat.

Per part seva, la consellera popular Catalina Cirer ha acusat l'IMAS de mala gestió per no haver utilitzat tot el pressupost quan “diuen que hi ha 200 persones vivint al carrer i 2.000 més que esperen un recurs de dependència", un fet que, a parer seu, és més que suficient perquè els 8,3 milions es destinin a atendre necessitats socials.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF