L'absència d'Álvaro Gijón en el moment de votar salva Biel Barceló de la reprovació

Podem decideix abstenir-se i la mesura es denega amb un empat

L'absència del diputat Álvaro Gijón en el moment de la votació salva Biel Barceló de la reprovació. El Parlament ha rebutjat aquest dimarts la proposició dels populars després que s'hagi hagut de votar fins a tres vegades. Ha acabat amb 23 vots a favor, 23 en contra i 11 abstencions.

Per una banda, aquests resultats són deguts a l'absència al ple per malaltia de la presidenta, Francina Armengol. Per una altra, però, Gijón hauria pogut fer que es reprovàs Barceló. I és que el diputat no adscrit sí que ha estat present durant el ple, però s'ha absentat durant el moment de la votació.

Un canvi de posicionament de Podem a darrera hora també ha propiciat aquesta situació. Si bé la posició inicial de la formació morada va ser rebutjar aquesta reprovació si el PP no es reprovava a ell mateix pels casos de corrupció al partit, en el moment de la votació s'han decidit per l'abstenció.

Com que s'ha votat fins a tres vegades amb empat i resultats calcats, s'ha hagut d'aplicar el reglament del Parlament i s'ha decidit rebutjar la proposta.

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF