Palma i Llucmajor fan lobby per pressionar el Govern i aconseguir diners de l'ecotaxa

El batle de Ciutat, Toni Noguera, assegura que "ningú entendria" que el projecte de reforma del torrent dels Jueus no tingués suport

Els ajuntaments de Palma i Llucmajor fan front comú per aconseguir part dels diners de l'ecotaxa. Aquest dijous dematí, els batles Toni Noguera i Bernadí Vives han presentat el projecte de reforma del tram final del torrent dels Jueus, entre el viaducte de l'antiga via de ferrocarril i la platja, que constitueix la frontera entre els dos termes municipals.

"La millor manera de fer pressió i d'aconseguir l'embelliment d'aquesta zona és fer-ho de manera conjunta", ha reconegut Vives. En el mateix sentit s'ha expressat Noguera: "Ningú entendria que una zona turística madura com és la nostra no tingués el suport per a aquest projecte".

L'àmbit de la iniciativa ocupa un tram d'uns 400 metres longitudinals i una amplada de 30 metres. Comprèn el llit del torrent i els marges, a més de la intersecció amb els carrers que el travessen i la connexió amb el passeig Marítim i la platja. Està dotat amb dos milions d'euros. Els objectius principals són millorar la connectivitat ecològica i la connectivitat urbana.

Per al primer cas, es perforarà un terç de la solera de formigó existent per plantar espècies pròpies del torrent, com puguin ser joncs i canyes. Amb la millora urbana, es vol facilitar la connexió entre la platja i el bosc a través dels espais lliures públics existents. Es restringirà, també, el trànsit rodat als carrers laterals del torrent.

El projecte ha estat presentat per l'Ajuntament de Llucmajor i, ara, caldrà esperar si la comissió d'impuls del turisme sostenible dona llum verda perquè una part de la recaptació de l'impost es destini a realitzar la proposta.

EDICIÓ PAPER 11/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF