Palma Activa i Benestar Social aposten per la reinserció al mercat laboral

Ara per ara, fins a 103 persones han estat derivades cap a l'àrea de Treball de l'Ajuntament per donar-los assessorament

Palma Activa i Benestar Social tornen a crear sinergies per impulsar la reinserció de persones desocupades en el mercat laboral. Des de l'àrea de Benestar Social, la regidora Mercè Borràs ha explicat aquest divendres que ja s'han derivat 103 persones cap a l'àrea de Turisme, Comerç i Treball, que gestiona Palma Activa. Ara per ara, hi ha lloc per a 120 persones. L'actuació ha començat aquest mateix estiu.

La regidora de Treball, Joana Maria Adrover, ha destacat que durant la legislatura anterior es van acomiadar més de 40 persones de Palma Activa que, si a dia d'avui estiguessin en actiu, podrien cobrir més de 600 persones. Ara, un equip de vuit orientadors –cada un dels quals s'encarrega d'unes 15 persones– ajuda dos perfils diferenciats a trobar feina. Per un costat, hi ha aquelles persones amb estudis i un currículum "que necessiten ajuda per tornar a enganxar-se" al mercat laboral, ha apuntat Adrover. Per altre costat, la línia d'actuació se centra també en nouvinguts.

Des de Palma Activa i a través d'aquest " feedback continu" se cerquen oportunitats en cursos del SOIB i també se'ls prepara per a la formació dual, que, de fet, des del Govern s'està impulsant per revitalitzar el mercat laboral.

"La legislatura passada, les dues regidories es van donar l'esquena", ha reiterat Borràs. Tant Borràs com Adrover han assegurat que a Palma Activa i a Benestar Social " hi ha lloc per a tothom" i que també s'està treballant amb aquelles persones sense estudis i sense feina: "Es dóna prioritat a qui ho ha passat malament", apunten.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF