El PP demana la compareixença de Picornell per la multa de Fornalutx

El president del Parlament haurà de pagar 601 euros per haver-se resistit a l'autoritat

La multa que Delegació del Govern ha imposat al president del Parlament, Balti Picornell, avançada per 'Última Hora', amenaça de desencadenar una nova tempesta política al voltant de la segona autoritat de les Illes. El PP ha registrat, aquest dijous, una petició de compareixença davant la Comissió d'Assumptes Generals i Institucionals. "Esperam que en virtut d'aquesta transparència i el respecte al Parlament que tant anuncien, tots els grups hi votin a favor", ha dit la portaveu parlamentària popular, Marga Prohens, qui ha qualificat de "lamentable" la imatge que la segona autoritat de les Illes hagi estat multada amb 601 euros per resistència a l'autoritat.

Els fets es remunten a dia 2 de setembre passat quan Picornell i 17 activistes més van ser detinguts per intentar impedir la celebració del polèmic correbou de Fornalutx.

Per saber-ne més: Protestes i desallotjaments en el correbou de FornalutxDes de Podem, han llevat importància a la sanció. La portaveu parlamentària, Laura Camargo, ha assenyalat que "és un orgull tenir un president del Parlament que ve de les lluites del carrer". "No ens sap tan greu per en Balti com pels altres 17 activistes, que tindran problemes per sufragar la multa", hi ha afegit.

MÉS per Mallorca ha mostrat "sorpresa" pel fet que la "multa política" a Picornell s'hagi fet pública justament una setmana després d'haver pres possessió del càrrec. Prohens ha respost a aquestes insinuacions afirmant que són "un doi" i que demostrarien "desconeixement sobre com es tramita un expedient". "MÉS per Mallorca ho qüestiona tot excepte que Catalunya pugui fer un referèndum", ha conclòs, irònica. Prohens, finalment, ha responsabilitzat la presidenta, Francina Armengol, d'aquesta polèmica. "Va ser ella qui va elegir un antisistema com a president el Parlament", ha assegurat.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF