Mitja hora d'aturada a les Balears per reivindicar el paper essencial de les dones

CCOO, UGT, Podem i el Consell d'Eivissa se sumen a la campanya internacional #NosotrasParamos

Mitja hora d'aturada internacional per no treballar, no consumir, no dedicar-se als treballs de cures, a les tasques domèstiques. Mitja hora sense dones. Aquest és l'objectiu de la campanya #NosotrasParamos, llançada pel moviment feminista a més de 30 països per a aquest dimecres, Dia internacional de la dona. A les Balears s'hi han afegit els sindicats CCOO i UGT, Podem i el Consell d'Eivissa, mentre que altres institucions, com el Consell de Menorca, no han fet una aturada però sí que han aprofitat la convocatòria per llegir un manifest.

Des del Cercle de Feminismes i LGTBIQA de Podem han assegurat que s'aturen "per totes aquelles dones que no han pogut fer-ho", ja sigui per haver d'assumir càrregues de tasques de cura, per por de les represàlies que els pot suposar al lloc de feina o perquè han estat assassinades per persones que deien que les estimaven.

Els sindicats CCOO i UGT han actuat de manera unitària per criticar, a través d'un manifest, el "retrocés" que ha sofert la igualtat després de "les polítiques del PP" dels darrers anys. Xisca Garí, secretària de Polítiques Socials i Igualtat d'UGT, ha denunciat que el Partit Popular ha "desmantellat les polítiques d'igualtat", fet que "ha duit les dones d'aquest país a una situació intolerable".

Des del sindicat s'ha reivindicat la necessitat de crear un pacte d'Estat contra la violència masclista, així com una llei d'igualtat salarial entre homes i dones i la derogació de la reforma laboral per tal de pal·liar la precarietat, "que afecta més les dones que els homes".

A les portes del Consell d'Eivissa s'han concentrat també desenes de les seves treballadores i càrrecs polítics, que han deixat durant mitja hora de treballar per denunciar "la desigualtat i la discriminació que encara pateixen les dones en l'àmbit laboral".

Viviana de Sans, vicepresidenta del Consell, ha afirmat que és necessari recordar "tota la feina pendent que queda per fer, tot el camí que queda per avançar i totes les desigualtats que encara patim les dones". Per aquest motiu, ha reivindicat que se centrin "l'interès i el focus en les assignatures que encara tenim pendents perquè la igualtat entre homes i dones sigui una realitat".

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF