Miralles veu la proposta de catalogació de la Feixina "feble com mai n'hi ha haguda cap"

El conseller de Patrimoni creu que hi ha "marge polític" per decidir no protegir el monument

"Som davant una proposta tècnica de catalogació feble com mai n'hi ha haguda cap". El conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha assegurat aquest dijous, sobre la decisió de la ponència tècnica de demanar la protecció del monument de la Feixina, que l'equip de govern té "marge polític" per decidir si finalment el cataloga.

Per Miralles, la votació (amb sis abstencions i un vot en contra) demostra "una profunda divisió". A més, considera que "el debat excedeix l'àmbit artístic", fet que dona al Pacte "marge per estudiar a fons els informes, demanar-ne de nous o fer-ne cas plantejant solucions alternatives".

La votació política tindrà lloc el proper dimarts, però el conseller adverteix que els partits que formen el govern "no han canviat d'opinió" respecte del 2015, moment en què van votar en contra de la protecció, de la mateixa manera que els tècnics de la ponència. "Ens sorprèn el canvi", ha assegurat Miralles, qui també considera que "la voluntat de catalogació no respon a un interès historicoartístic" ni a "fer realitat la voluntat política d'una altra administració", "sinó a un moviment polític d'utilització de la Llei de patrimoni".

El conseller també ha criticat que l'any 2010, "quan se li va llevar la simbologia franquista al monòlit, ningú no va dir que havia de ser BIC" i que, tot i això, entén que l'adaptació a la Llei de memòria històrica que va fer en aquell moment l'Ajuntament de Palma no ha aconseguit que es vegi "en aquest monument un monument a la unitat i la concòrdia". 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF