Marga Durán es postula per enterrar el 'rodriguisme'

La presidenta de la gestora del PP de Palma oficialitza la seva precandidatura al congrés del juliol

La presidenta de la junta gestora del PP de Palma, Marga Durán, ha anunciat, aquest dijous, la seva precandidatura per al congrés que la formació ha convocat els dies 21 i 22 de juliol. L'actual portaveu de la formació a Cort ha reivindicat la feina feta els darrers dos anys, en què, segons ha assegurat, ha visitat totes les jutes de districte i les barriades. "Des del coneixement del que volen els militants, propòs un nou model de partit", ha assegurat després de fer-se la foto de família amb una cinquantena de militants que li donen suport. Entre aquests hi havia el portaveu del partit al Consell de Mallorca, Mauricio Rovira; els regidors a Cort Pep Ignasi Aguiló, Fernando Rubio i Javi Bonet i l'exconseller d'Educació i Cultura Francesc Fiol, qui va optar al mateix càrrec que Durán en el congrés que es va realitzar el 2009 però va perdre contra José María Rodríguez.

L'ombra del president històric de la junta local de Palma, qui va dimitir fa gairebé un any, ha estat present en el missatge de Durán als mitjans. "No és una remodelació. És un projecte nou, obert a tothom, sense etiquetes ni famílies", ha assegurat sense mencionar, en cap cas, Rodríguez.

Pel que fa a qui fou deixeble de Rodríguez, el diputat i regidor Álvaro Gijón, Durán ha admès que " la situació és incòmoda però cal esperar". En aquest sentit, ha reiterat el discurs que està fent el partit, els darrers dies, respecte de la situació judicial de Gijón. "Aplicarem el codi ètic, hem de respectar els temps de la justícia". Durán ha admès que ha mantingut "converses privades" amb el regidor els darrers dies i que li ha transmès "tranquil·litat i força".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF