Rodríguez se'n va “voluntàriament” i envoltat dels seus

El ja expresident del PP de Palma reitera la seva innocència i nega pressions de Génova perquè dimiteixi

Emocionat, amb la veu trencada i envoltat pel seu equip de confiança i tots els presidents de districte del PP de Palma. José María Rodríguez ha fet gala, una vegada més, de la seva llegendària capacitat de mobilització en el dia del seu funeral polític. Matas i Munar se'n van anar sols, ell no.

El ja expresident de la Junta Territorial de Palma ha negat, una vegada més, " qualsevol tipus de vinculació" amb la suposada trama corrupta a la Policial Local de Palma i d'haver-se "beneficiat de cap tipus de favor sexual". Rodríguez assegura que se sent "indefens",  reitera que no sap de què se l'acusa i demana, "per tercera vegada", que el jutge instructor el citi a declarar per poder donar-ne la seva versió. Ha subratllat, a més, que se'n va per voluntat pròpia i nega que la direcció estatal del partit hagi exigit el seu cap. Sí que ha admès que ha mantingut converses amb dirigents del carrer Génova però que aquests s'han limitat a demanar-li "què ha estat i com estic". Rodríguez assegura que fa "una passa enrere pel bé del PP" i ha agraït al partit que li hagi permès "aportar el seu granet d'arena per millorar la meva ciutat, la meva comunitat i el meu país: Espanya".

Vidal no sap què farà

El futur immediat de la Junta Territorial de Palma és, ara mateix, una incògnita segons el president autonòmic de la formació. Miquel Vidal ha intervingut de manera molt breu per explicar que "els estatuts del partit defineixen el procediment a seguir" i ha apostat per solucionar el relleu com més aviat millor ("si pot estar arreglat a final de mes, perfecte", ha dit). Amb tot, ha reconegut que "ara mateix no li puc dir què farem" quan se li ha insistit respecte d'aquest tema.

Amb Rodríguez se'n van el seu secretari general, Álvaro Gijón, i la secretària d'Organització, Sandra Fernández. Ambdós han assegurat, però, que no abandonaran els càrrecs al Parlament i a Cort. "El PP té un codi ètic que diu en quines condicions cal dimitir. Estic complint el codi ètic, no puc dimitir per quelcom que no he fet", ha assegurat Gijón, qui, després de la roda de premsa, ha enviat un comunicat en què manifesta la seva innocència i la "indefensió", també, per no haver estat citat a declarar. Gijón també ha carregat contra PSIB i MÉS per haver-li demanat la dimissió quan ni tan sols està imputat. "Crida l'atenció la diferent manera de valorar-ho quan ambdós partits tenen o han tingut imputats i ningú no els ha demanat la renúncia", diu el text.

Militant de base

Rodríguez ha assegurat que no pensa tornar a la primera línia política encara que es demostri la seva innocència. “Ja tenc una edat”, ha apuntat després de recordar que, al maig de 2015, ja va manifestar la voluntat d'abandonar la presidència de la Junta Territorial en un congrés que encara no s'ha pogut fer. Amb tot, ha assegurat que continuarà “ajudant el partit com a militant de base”. Rodríguez s'ha molestat quan li han demanat si continuaria dominant la formació des de l'ombra. “ Si vostè té la sensació que jo control el PP de Palma està molt equivocat. Tenc l'autoritat que m'han concedit els afiliats amb els seus vots”, ha subratllat. En aquest sentit, ha afegit que “potser la meva generositat cap al partit m'ha permès estar-hi tants anys al capdavant”. Rodríguez ha acabat la intervenció assegurant que només vol “viure en llibertat i seguretat jurídica”. La seva darrera frase l'ha dedicada als periodistes: “Ens continuarem veient com a ciutadans lliures i iguals”. Un fort aplaudiment ha esclatat entre la vintena de persones què l'acompanyava i el ciutadà Rodríguez ha abandonat la sala.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF