Publicitat
Publicitat

Mallorca ven nits d'hotel a 12 euros per al mes de setembre

L'excés d'oferta fa que fins i tot a l'agost es pugui passar una setmana a l'illa per menys de 250€, amb vol inclòs

Passar una setmana del mes d'agost al Mediterrani per 250 € no resulta fàcil. Tot i la gran oferta de places, és el mes de major demanda de tot l'any amb diferència i els preus es disparen. Però a Mallorca això és possible a diferents punts de la costa, com a l'Arenal.

Una simple recerca per internet als principals operadors permet trobar, per exemple, una oferta per 249€ a l'hostal Juan, un preu que inclou vol des de Barcelona i allotjament en règim de 'només allotjament'. El preu que, segons el majorista Lowcostholidays, correspon a l'establiment és de 170 € per a tota una setmana, el mateix que costen dues nits d'hotel a un establiment urbà de preu moderat.

Encara resulta més significatiu que, si en comptes de 170 € per l'hotel, es paguen 11 euros més, es pot tenir berenar, és a dir, per 1,5 € al dia. Si el que es vol és mitja pensió, el preu puja una mica més i arriba als 325 € per a una setmana, en aquest cas a l'hotel costa Mediterraneo.

Però no només l'Arenal ofereix allotjaments tan barats el mes d'agost. El mateix touroperador ven als seus clients britànics una setmana a l'hostal Flamenco de Can Picafort per 100 lliures, només allotjament, és a dir, uns 140 €. Això vol dir que el turista paga al majorista 20 € diaris, que, segons fonts del sector consultades, podria significar que a l'hoteler li arriben uns 14 € per persona i dia. “Tot i que s'ajusta molt, el touroperador sempre es queda un marge per la seva tasca de promoció, venda i gestió”. Aquest allotjament arriba a les 118 lliures si es vol berenar, és a dir, 25 € tota la setmana.

Un director d'hotel de l'Arenal amb 25 anys d'experiència, que no vol que aparegui el seu nom, afirma que “aquests preus posen de manifest un excés d'oferta d'allotjament, en què alguns es veuen obligats a tirar els preus per omplir. Evidentment, amb aquests nivells és molt difícil que després es puguin fer reinversions i millorar el producte”.

Si en comptes d'agost es fa una recerca dins el mes de setembre, el preu per a una setmana d'hotel que es pot trobar és de menys de 90 euros, cosa que suposa entre 10 i 12 euros diaris, de tal manera que l'hoteler pot acabar cobrant uns 8 euros per persona i dia. Si en lloc d'establiments d'una i dues estrelles se'n cerca un tres estrelles, es pot trobar també oferta d'allotjament a 15 euros diaris el mes de setembre.

Tot plegat, amb vol i hotel, es pot viatjar a Mallorca des de Londres per 260 euros una setmana. Els hotels de major categoria tenen preus més elevats, si bé també crida l'atenció com a partir de mitjan setembre aquests davallen de manera significativa. Tot i així, sembla que les dades d''ocupació previstes no són especialment bones per al final de temporada. “S'acabarà venent, però sobra tanta oferta que tothom ha de tirar els preus, cadascú en el seu segment”, assegura el director d'hotel consultat.