L’STEI, pendent de les “excepcions” del decret que regularà la capacitació lingüística dels professionals sanitaris

Salut assegura que el català serà un requisit, però està valorant encara com es reglarà

El català serà un requisit per accedir a qualsevol lloc de feina del Servei de Salut, però amb excepcions. Ho ha confirmat la consellera de Salut, Patricia Gómez, als membres de la comissió permanent del Consell Social de la Llengua Catalana que aquest dilluns s’han reunit per debatre, entre altres assumptes, la ponència de sanitat. Des de l’STEI es mostren prudents davant la possibilitat que es facin excepcions. “Ens han assegurat que la resolució de la setmana passada quedarà sense efectes, que estan estudiant diverses possibilitats però que el català s’exigirà. Estam a l’espera de veure com serà el document final”, ha assenyalat Maria Antònia Font, secretària de normalització lingüística del sindicat.    

Fonts de la Conselleria de Salut han confirmat a l’ARA Balears que s’està treballant en el decret que regularà la capacitació lingüística dels professionals sanitaris i que, si bé el català serà un requisit, s’està valorant encara com es regularà i quines excepcions tindrà.

Els membres del Consell també han aprofitat la presència de Gómez a la reunió, com a vocal suplent, per suggerir-li possibles actuacions com, per exemple, fer una prova prèvia si hi ha professionals que no tenen el certificat de català. “Entre tots els hem ofert alternatives però totes inclouen demanar els coneixements del català”, ha destacat Font.

Cal recordar que el sindicat STEI va demanar la setmana passada la presència de la consellera de Salut a la reunió d’aquest dilluns després que el passat 29 d’agost el BOIB publicàs una resolució segons la qual s’eximia dels coneixements del català metges i infermers en els procediments de selecció, provisió i mobilitat de personal estatutari fix i temporal del Servei de Salut.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF