RECONEIXEMENT
Balears 11/06/2016

L’ONG que no dóna mai cap cas per impossible

Projecte Home continua amb la seva tasca mantenint els valors amb què s’inicià el 1987

J. Salmeron
2 min
TERÀPIA 
 La seu del Projecte Home a Balears, on el treball en equip i les teràpies grupals són la base de la feina que es fa des de la fundació. La drogoaddicció és només la punta de l’iceberg dels problemes emocionals i socials a què pot arribar.

PalmaEl treball en equip i les teràpies grupals són un dels eixos fonamentals en què Projecte Home Balears actua per ajudar a la reinserció social de persones amb problemes de drogodependència. Aconseguir sortir de l’addicció a les drogues és sens dubte l’objectiu primari d’un usuari que arriba a l’ONG. Però la drogoaddicció és només la punta de l’iceberg dels problemes emocionals i socials que pot arribar a tenir l’usuari; gràcies al treball dels terapeutes, arriben al fons del problema i ofereixen les eines necessàries perquè l’usuari acabi tenint una vida normal en què les drogues no siguin el recurs per evadir-se dels problemes.

L’ARA Balears va atorgar al Projecte Home el premi a l’acció social a fi de posar en valor aquesta entitat, les accions de la qual repercuteixen positivament en persones desfavorides i amb necessitats especials. A través dels seus valors, com són l’honestedat i l’esperit de superació, Projecte Home no dóna mai cap cas per impossible. A les portes del 30è aniversari, l’entitat continua amb la seva tasca mantenint les característiques amb què es va iniciar l’any 1987.

Programes en constant evolució

Rubén Lago és educador a la seu principal de Projecte Home, al polígon Son Morro de Palma. Amb ell, hi treballen gairebé vint-i-cinc terapeutes, encarregats de portar a terme els pogrames de què disposa el Projecte, a més d’executar els tractaments adients per a cada usuari.

No obstant això, Lago, que treballa des de fa set anys, destaca que estan en constant evolució pel que fa als programes que desenvolupen, que ve marcada pels canvis socials, que també afecten el perfil de l’usuari drogodependent que arriba al centre. I és que cada vegada més, explica Lago, es donen casos de persones amb “trastorn dual”, és a dir, quan una persona té addició a les drogues i a més presenta problemes mentals. Davant aquests nous casos, el Projecte analitza programes d’altres centres per crear sinergies que puguin millorar l’eficiència dels tractaments. I així serà al novembre en l’encontre mundial de comunitats terapèutiques, en la qual està previst que uns 300 experts parlin sobre les noves amenaces que plantegen les drogues i intercanviar coneixements i estratègies per combatre-les.

stats