L'IES Santa Margalida aclareix que la visita de Valtonyc respon a "criteris periodístics"

Els docents afirmen que els alumnes varen decidir fer-li una entrevista per a la revista del centre, que ells mateixos elaboren

L' IES Santa Margalida, que va acollir la visita de Valtonyc aquest dilluns, fet que va aixecar de nou la polèmica, ha explicat en un comunicat que aquesta es devia a una entrevista que els alumnes varen decidir fer-li per a la revista del centre, que ells mateixos elaboren. La proposta va ser acceptada pels professors perquè responia a "criteris noticiables". 

L'institut imparteix una assignatura optativa, 'Comunicació i llenguatge', en la qual els alumnes planifiquen i elaboren la revista del centre, 'El mirall'. Segons explica la mateixa nota, els alumnes varen acabar decidint-se per entrevistar el cantant mallorquí perquè és un personatge d'actualitat que ha estat notícia a molts mitjans, dins i fora de Mallorca. 

Va ser en el marc d'aquesta matèria que els alumnes varen proposar la idea d'entrevistar una persona coneguda com és Valtonyc, després que no prosperassin altres opcions que varen valorar-se prèviament i tenint en compte, així mateix, que entre els alumnes hi havia un familiar del raper. 

D'aquesta manera, els responsables docents varen acceptar la proposta perquè consideraven que l'elecció responia a " criteris noticiables" i es justificava des del punt de vista periodístic, "com demostra el fet que ha estat entrevistat pels principals mitjans de comunicació de l'illa". 

Així, els alumnes varen fer l'entrevista amb preguntes preparades per ells mateixos i supervisades per l'equip docent, es va realitzar a la biblioteca del centre i va ser presenciada pels alumnes que elaboren la revista acompanyats pel professorat. 

"Estupefacció" davant la polèmica

En la mateixa nota, l'IES manifesta "estupefacció" i "sorpresa" davant la polèmica generada per aquest fet, un dia després que el conseller d'Educació, Martí March, hagi fet públic que ha encarregat un informe sobre l'esmentada visita. Cal tenir en compte que el conseller el va demanar després que el PP i Ciutadans anunciassin que demanarien l'obertura d'un expedient i declarassin que consideraven "lamentable" i "gravíssim" que "un condemnat per enaltiment del terrorisme" anàs a fer "adoctrinament" a un grup de menors. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF