"Valtonyc va ser convidat pels alumnes, no pels professors de l'IES Santa Margalida"

El Govern encarrega un informe sobre la xerrada del raper

El Grup de Suport Llibertat Valtonyc ha emès aquest dimarts un comunicat en el qual afirma que el raper mallorquí va fer una xerrada a estudiants de primer d'ESO de l' IES Santa Margalida després de ser convidat pels mateixos alumnes, no pels professors.

Valtonyc, condemnat a tres anys i sis mesos de presó pels delictes de calúmnies i injúries greus contra la Corona i enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes en les seves cançons, va ser convidat a fer una xerrada de l'assignatura Comunicació i Llenguatge en aquest centre públic.

En el comunicat, aquest grup lamenta que aquesta activitat "informativa i innocent" hagi estat utilitzada per PP i Cs, "defensors de la repressió i criminalització contra la llibertat d'expressió i opinió", amb la intenció de "manipular" alguna cosa que "no hauria de ser ni una anècdota per convertir-la en un escàndol totalment injustificat".

També critica que el Govern balear, "denominat del canvi", de PSIB i MÉS, amb el suport de Podem, "es presti al joc de la dreta i l'extrema dreta, i encarregui un informe a Inspecció Educativa com si s'hagués produït un delicte o una falta molt greu, en comptes d'una "sessió informativa i de treball" sol·licitada pels  estudiants.

El Grup de Suport Llibertat Valtonyc recorda que "no són pocs" els càrrecs polítics de MÉS i Podem, "fins i tot" del Govern, que han fet costat públicament al jove raper de sa Pobla.

Finalment, aquest grup demana al Govern que "no es presti al joc" de PP i Cs, i que no col·labori en la "persecució" contra el col·lectiu docent.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF