Publicitat
Publicitat

L'Estat accepta negociar per les dessaladores de Ciutadella i Santa Eulària

El govern central es compromet a convocar una comissió bilateral prevista per a 2005

La consellera de Presidència, Pilar Costa, s'ha reunit aquest dijous a Madrid amb el nou secretari d'Estat per a les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro Mur, per tal de tractar les qüestions més urgents que s'han d'afrontar entre les dues administracions.

Bermúdez de Castro s'ha compromès a convocar la comissió bilateral prevista des de l'any 2005 per tal de  negociar els reintegraments de pagament per la resolució dels contractes de concessió de les dessaladores de Ciutadella i Santa Eulària del Riu. Així es negociarà entre les dues administracions la millor manera d'afrontar el retard en la connexió i posada en marxa d'aquestes instal·lacions.

Es tractava d'un dels assumptes més urgents, perquè l'anterior govern de l'Estat en funcions va requerir a la Comunitat Autònoma, el 28 d'octubre passat, el pagament en concepte d'indemnització per valor de 26,1 milions d'euros en el cas de la dessaladora de Ciutadella, i de 20,2 milions en el de la de Santa Eulària del Riu. El Govern de les Illes ha defensat que existia un  acord polític del maig d'enguany i que la Comunitat Autònoma està complint amb l'execució de les obres de connexió d'aquestes instal·lacions.

A l'encontre, també s'ha acordat que, una vegada siguin nomenats, els nous responsables de la Direcció General d'Aviació Civil es reuneixin amb els del Govern per tal de tractar la resolució que estableix límits en el descompte de resident en els vols a la Península per a grups. L' Executiu  exigeix que aquesta quedi sense efecte.

Costa ha valorat positivament “que s'hagi atès tan ràpidament la nostra petició per tractar els assumptes més urgents per a les Balears”.