Jutgen un altre presumpte sicari de Cursach per obstrucció a la justícia

L'acusat hauria assegurat que "llevaria d'enmig i mataria" un extreballador de Tito's per haver declarat contra els interessos de l'empresari

"Ho planejava de dues maneres: ficar-lo en un cotxe i tirar-lo per un pont simulant un suïcidi o simular un penjament, com havia fet en altres ocasions". Així s'hauria expressat un presumpte sicari de Tolo Cursach, referint-se a un extreballador de la discoteca Tito's que des del març és un dels testimonis protegits que han declarat contra els interessos del grup Cursach Ocio.

Aquesta amenaça verbal és només una de les moltes que atribueix la Fiscalia Anticorrupció al processat, que acusa de dos delictes d'obstrucció a la justícia i per a qui demana tres anys de presó i una multa de 14.400 euros.

Aquest és el segon litigi del mediàtic  cas Cursach, que de moment només ha fet seure al banc dels acusats el nebot del propietari de les discoteques més famoses de la Platja de Palma i Calvià, que una allau de testimonis assenyalen com el màxim beneficiari d'una trama corrupta digna d' un serial de 'narcos' .

Segons l'escrit del Ministeri Fiscal, les presumptes amenaces haurien estat proferides amb la intenció d'atemorir el testimoni protegit. Tanmateix, l'acusat també hauria vigilat l'home quan es trobava a casa seva, amb la finalitat d'intimidar-lo. Tot plegat perquè aquest testimoni canviàs la seva versió davant el Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma.

Fins i tot dins la presó, on l'investigat ingressà per ordre del jutge com a mesura provisional arran de les presumptes amenaces, hauria assegurat al seu company de cel·la que "escarmentaria el testimoni" i que quan " l'atrapàs el llevaria d'enmig i el mataria".

A causa de les declaracions en el marc d'aquesta mateixa causa, el testimoni protegit també hauria sofert persecucions en centres comercials, a la via pública i als voltants del seu domicili. Igualment, hauria rebut a la bústia missatges anònims en els quals es dibuixaven creus i es llegien les sigles " RIP".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF