Publicitat
Publicitat

TRIBUNALS

El jutge Castro manté la prohibició a Jaume Matas d'abandonar l'Estat

El magistrat recorda que aviat sortirà la sentència del cas Nóos, en la qual el Ministeri Fiscal reclama una pena de 5 anys de presó per a l'expresident

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha denegat la petició feta per la defensa de Jaume Matas que s'aixequin les mesures cautelars que encara manté, com és ara la prohibició de sortir de l'Estat i la retirada del passaport. El jutge recorda, en una interlocutòria dictada aquest dimarts, que "en breu es preveu que es dictarà sentència a la peça número 25 (la del cas Nóos), en la qual es varen interessar penes molt greus per al senyor Matas". Concretament, el Ministeri Fiscal reclama 5 anys de presó per a l'expresident.

Així mateix, Castro apunta que  altres peces separades del cas Palma Arena han arribat al tràmit d'obertura de judici oral contra Matas i n'hi ha altres que es breu puguin arribar a aquest moment processal. "La més elemental prudència aconsella mantenir per ara les mesures residuals que encara perviuen, de prohibició d'abandonar el país i retirada del seu passaport", assenyala la interlocutòria.

L'advocacia de la Comunitat Autònoma havia expressat la seva oposició a la petició feta per la defensa de l'expresident. L'abril de 2012 José Castro va retirar a Jaume Matas l'obligació de comparèixer periòdicament en el jutjat i va mantenir les mesures que ara ha ratificat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF