TRIBUNALS

Matas tornarà a asseure's a la banqueta per dues peces més del Palma Arena

El jutge ordena l'obertura de judici oral contra l'expresident per la contractació irregular dels arquitectes que varen projectar el velòdrom

L'expresident balear  Jaume Matas tornarà a asseure's a la banqueta dels acusats per una causa derivada del cas Palma Arena, concretament les peces separades 8 i 9, en les quals s'investiga la contractació arbitrària de l'arquitecte Ralph Schürman i, la segona, per encarregar el projecte als germans Luis i Jaime García Ruíz.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha acordat l'obertura de judici contra Matas i l'exdirector general d'Esports  José Luis 'Pepote' Ballester. En el primer cas, els acusa dels delictes de prevaricació, frau i falsedat documental. En el segon, la peça 9, relativa a la contractació dels arquitectes García Ruiz, Castro els imputa els delictes de prevaricació i frau a l'Administració. El jutge els ha imposat una fiança d'un milió 358.000 euros.

L'obertura de judici oral s'ha fet a instàncies de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma.

Quatre anys de presó

Per ambdues causes,  el fiscal anticorrupció Pedro Horrach sol·licita un total de quatre anys de presó per a Jaume Matas, mentre que per a Pepote Ballester demana tres mesos de reclusió, substituïbles per una multa de 540 euros, i inhabilitació de tres anys i tres mesos per la primera contractació i la mateixa pena per la segona.

Així mateix, el jutge José Castro ha acordat el sobreseïment provisional de la peça en la qual s'investigava la subcontractació, per part de la unió temporal d'empreses FCC i Melchor Mascaró, a empreses vinculades a Antoni Palerm Mestre. En aquest cas, tant el fiscal com l'Advocacia de la Comunitat Autònoma s'han abstingut de formular acusació.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF