Publicitat
Publicitat

El Govern vol reduir 16 diputats i estalviar 11 milions

Bauzá ha presentat l'esborrany de l'avantprojecte de llei de modificació de la Llei electoral de les Illes Balears

El president balear, José Ramón Bauzá, ha anunciat avui que el Govern durà al Parlament una reforma de la Cambra que suposaria una reducció de 16 diputats -de 59 a 43- i un canvi de sistema de retribució de sous per dietes. En total, l'Executiu preveu un estalvi per legislatura d'11 milions d'euros.

Bauzá ha presentat l'esborrany de l'avantprojecte de llei de modificació de la Llei electoral de les Illes Balears. Després de l'ajust viscut en els darrers anys en la contenció de la despesa pública per part de l'administració autonòmica, Bauzá considera que el Parlament també s'ha d'adaptar a una realitat econòmica "molt seriosa i molt complicada", que viuen tant les institucions com els ciutadans.

La iniciativa planteja disminuir un 27,12% el nombre de diputats, fet que comportaria un estalvi per legislatura de 7.083.909 euros.

Per circumscripcions, Mallorca tindria 9 diputats manco i quedaria amb 24 representants, Menorca en tindria 4 manco i disposaria de 9 representants, Eivissa veuria reduït el nombre de diputats a 3 i també en tindria 9 i Formentera quedaria amb la seva actual representant.

El canvi plantejat proposa, a més, una modificació de l'actual sistema de retribucions per un altre de dietes, cosa que implicaria un estalvi de gairebé 3.930.867 euros per legislatura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF