Publicitat
Publicitat

El Govern redueix un 31% les freqüències de tren

El comitè d'empresa d'SFM ha criticat la decisió i ha lamentat la negativa de Mobilitat de "seure a negociar i cercar solucions"

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat rebaixa les freqüències de tren un 31% els dies laborables. Segons els horaris anunciats per SFM a través de la seva web, les 100 freqüències amb sortida a Palma i destinació a Marratxí, Inca, sa Pobla i Manacor, així com les 100 que circulen en sentit invers, es reduiran a 69 per sentit. En concret, la reducció recau en les línies entre Palma i Marratxí (M2), que passen de 48 a 17.

Aquest anunci es realitza enmig del conflicte que la direcció de la companyia pública manté amb el comitè d'empresa, que ha convocat  nombroses jornades de vaga en demanda de millores laborals que, segons subratllen els sindicats, es van prometre però no complir. En els cas de caps de setmana i dies festius, la reducció d'horaris no es farà efectiva. El metro entre Palma i la Universitat sí que es veurà afectat: de les freqüències de 15 minuts en hora punta (6.35 - 10.35 h i 13.00 - 16.00 h) es passa a 20 minuts. Durant la resta de l'horari, el metro passarà cada mitja hora.

El comitè d'empresa ha reaccionat i ha emès un comunicat en què denuncia que la direcció d'SFM opti per " reduir dràsticament les freqüències" en lloc de " seure a negociar i cercar solucions" al conflicte, segons recull EFE. En opinió dels representants dels treballadors, que tenen convocada una nova jornada de vaga per a dijous, el Govern balear s'escuda "en decisions preses per un govern de dretes en temps de crisi". "Aquestes mesures són les mateixes que ells van criticar, sota l'eslògan 'pots esperar d'assegut', quan el juliol del 2013 el PP va reduir les freqüències", sosté el comitè d'empresa.

Pel que fa als serveis Inca Express, que cobreixen 3 trajectes al dia sense aturades entre Palma i Inca en els dos sentits, es mantenen en nombre i freqüència amb ajustaments pel que fa a les hores de sortida: dues de les tres sortides des de Palma s’avancen 5 minuts i en el cas de les sortides des d'Inca, 3 minuts en dos dels tres serveis. Els trens que cobreixen el trajecte entre Palma i Manacor (T3) en els dos sentits no experimenten cap variació en aquest sentit.

D’altra banda, els trens que realitzen trajectes entre Palma i sa Pobla (T2) i entre Palma i Inca (T1), en els dos sentits, efectuaran ara parades en totes les estacions entre l'estació Intermodal de Palma i Marratxí, amb la finalitat de mantenir el mateix nombre de serveis actuals entre Marratxí i Palma (M2). Això suposa un increment en la durada del trajecte de 5-6 minuts respecte de l’actual, que es compensa avançant 5 minuts la sortida des de Palma. Les sortides des d'Inca o des de sa Pobla no tenen cap alteració i mantenen els mateixos horaris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 19/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF