Publicitat
Publicitat

El comitè de SFM ofereix suspendre una setmana la vaga si s'eliminen sobresous d'alts directius

Acusen el Govern d'estar "immòbil" en no voler negociar "seriosament" amb els treballadors de l'empresa, que reclamen descongelar els salaris

Tercera setmana d'aturades als Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i tercera setmana d'estancament de la situació. El comitè d'empresa de SFM denuncia l'immobilisme del Govern a l'hora de redefinir les seves condicions laborals. "Socialment, no ens agrada gens", explica el president del comitè, Ricardo Mas, amb relació a la vaga.

Nova jornada de vaga de tren amb 60 sortides suspeses

Mas critica que hi ha directius "afins" a anteriors governs que estan cobrant sobresous des de 2012. Per això mateix, i davant el caos que s'ha produït, el comitè d'empresa de SFM ofereix al Govern suspendre durant una setmana la vaga a canvi que s'eliminin els sobresous i que s'asseguin a negociar "seriosament" amb els treballadors.

De fet, els treballadors de SFM detallen que, cap al mes de maig, la Conselleria de Treball va "reconèixer que s'havia passat de frenada amb les retallades" i ara es demanen una sèrie de mesures per redefinir la situació. Mas critica que ja fa nou anys que tenen el sou congelat i que qualsevol persona que vulgui promocionar-se acabarà tenint les mateixes responsabilitats que una altra, però cobrarà menys. El comitè, doncs, demana que s'aboleixi la congelació de sous de per vida.

Estancament

En principi, moltes de les mesures haurien d'estar sobresegudes per la signatura d'un conveni el 2014, però Mas afirma que ja se'ls ha comunicat "que no es complirà". Mas també critica que no es poden formar maquinistes per les retallades, tot i que hi ha 20 persones en espera de formar-se.

Les aturades s'allargaran, almenys, fins al Dijous Bo. Aquesta vaga intermitent, lamenta Mas, està provocant que s'acabin cancel·lant més trens a causa dels " errors organitzatius" "La vaga afecta més del que s'havia previst", conclou.

De la darrera reunió, mantinguda amb la gerència de SFM, la Direcció General de Transports i la Direcció General de Treball, el comitè en sortí molt crític. La qualifiquen de "vergonyosa" i els acusa d'"estar d'acord a instaurar el doble salari en una empresa pública, mantenir la congelació permanent i negar el dret real a promocionar-se".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF