El Govern es personarà al cas contractes

Barceló afirma que el relleu de Muñoz al capdavant de l'ATB serà "aviat"

L'Advocacia de la comunitat es personarà en les diligències prèvies de la causa que investiga els contractes d'algunes conselleries de MÉS al seu excap de campanya, Jaume Garau. Així ho ha aprovat aquest divendres el Consell de Govern, qui també ha autoritzat l'Advocacia a exercir com a acusació particular "si ho considera necessari".

Els jutjats investiguen si hi va haver tràfic d'influències i prevaricació en l'adjudicació de contractes a l'empresa de Garau des de la Conselleria de Cultura i l'Agència de Turisme de Balears (ATB) i, segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, l'objectiu de l'Executiu és "defensar els interessos dels ciutadans" si d'aquest cas es pot entendre que hi ha hagut un perjudici econòmic per a l'Administració.

"Si algú ha fet alguna cosa malament, som els primers a voler esbrinar-ho", ha afirmat en aquest sentit el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló. El vicepresident no ha volgut donar una data en què es farà efectiu el relleu de Pere Muñoz al capdavant de l'ATB, però ha assegurat que serà "aviat".

Costa ha volgut aclarir que el Govern "no es persona per fer de defensa dels querellats", tots ells alts càrrecs o exalts càrrecs de l'Executiu i també ha advertit que no serà fins que es rebi i valori tota la informació que es decidirà si hi ha altres decisions a prendre pel que fa a les possibles responsabilitats polítiques d'aquest cas (en el seu moment ja va suposar la dimissió de la consellera de Cultura Ruth Mateu i del seu equip).

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF