El Govern nega haver ocultat part de l'informe d'Intervenció sobre els contractes menors de MÉS

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, assegura que "no posam en dubte les conclusions" del departament, on s'assenyala que pot haver hagut "frau de llei"

Dir que "hi ha hagut voluntat d'amagar informes és absurd". Aquesta ha estat la resposta de la portaveu del Govern, Pilar Costa, en relació a la notícia que publica aquest divendres Diario de Mallorca, que indica que es va ocultar part de l'informe d'Intervenció sobre els contractes menors de MÉS que van fer esclatar la crisi a l'Executiu.

Costa ha explicat que d'informe d'Intervenció només "n'hi ha un" i que "és el que es va donar a conèixer". Ha negat que s'hagi volgut obviar l'annex de l'expedient en què se subratlla que va poder haver "frau de llei" per fraccionament indegut. "L'informe parla de la documentació dels annexes a què fa referència: un escrit d'al·legacions de les conselleries afectades i la contestació", ha seguit.

El Govern ha defensat que qui signa l'informe final són els mateixos interventors. Tot i així, insistida pels periodistes en si hi ha hagut frau de llei o no, Costa ha assegurat que " no posam en dubte les conclusions". En aquesta direcció, ha afegit: "Si això ho diu l'informe, és el que hi ha".

També ha apuntat que la Fiscalia "té tot l'expedient des del dia que ho va reclamar", tot i que no sabut si l'informe d'Intervenció estava ja elaborat o no. Sobre si l'Advocacia de la comunitat, ara, haurà d'acusar o defensar-se, Costa no ha volgut avançar esdeveniments i ha reiterat que el Govern resta a l'espera del que digui la Fiscalia.

Des de MÉS ja es van mostrar tranquils i asseguraren que "no comparteixen la crítica que es fa a l'informe". En aquest sentit i que "mai ha existit un 'cas contractes'". De fet, apuntaren que l'afirmació d'Intervenció sobre el fraccionament "és subjectiva".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF