Govern i consells acorden el calendari per fer efectiva la transferència de la promoció turística

La Conferència de Presidents ha establert que el compromís polític es tancarà dins el primer semestre de 2017

Govern i consells han acordat el calendari de la transferència de competències en matèria de promoció turística. En la quarta Conferència de Presidents, els representants de les institucions s'han compromès a tancar un acord polític "dins el primer semestre de 2017", segons ha destacat la presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol

A la trobada, que ha tingut lloc a Maó, s'ha establert també que les competències de cada illa entraran en vigor a partir de 2018 "amb una dotació adient" perquè cada illa pugui desenvolupar "les seves atribucions en promoció turística dels seus territoris". 

Segons ha explicat Armengol, la Conferència de Presidents ha servit per tancar el cost efectiu de la transferència i avançar quins seran els productes turístics que es passaran a les diferents illes. Aquest punt "quedarà plenament definit en les properes reunions tècniques, que tindran lloc de manera imminent". 

També han revisat la futura llei de consells insulars, que ha de permetre que aquestes institucions puguin "exercir en l'àmbit autonòmic i no únicament local". La presidenta del Govern ha explicat que el mes que ve se'n remetrà el primer esborrany per actualitzar la llei i incloure-hi les particularitats de Formentera. 

Rebuig als pressupostos de l'Estat

A banda de tractar els dos temes principals de l'ordre del dia, la Conferència de Presidents ha resolt "una declaració  institucional davant la marginació dels ciutadans de les Illes en les inversions previstes" en els pressupostos generals de l'Estat. En el document, demanen una millora de finançament i un augment de les inversions estatutàries. 

Així, la Conferència ha acordat "rebutjar el projecte de llei de pressupostos" i impulsar accions "per tal d'aconseguir unes inversions justes i dignes per a les nostres illes".

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF