El GOB denuncia el model turístic de "megacreuers"

L'entitat ecologista demana un debat públic per regular i limitar el turisme de creuers a Palma

El GOB denuncia que "la nova modalitat de turisme massiu" provocada per l'arribada de megacreuers afecta el model turístic de Palma i lamenta que "la ciutat no està convidada a participar en el debat".

L'entitat ecologista critica "el discurs triomfalista de les administracions", que "ressalten l'important impacte econòmic dels creuers a Ciutat", cosa que els ecologistes contraposen a "la saturació de la ciutat, la conversió de la ciutat en una ciutat escenari, la contaminació de l'aire, el consum d'aigua i la producció de residus que generen les més de 8.000 persones que poden arribar a transportar".

Després que el creuer més gran del món hagi atracat al port de Palma i fa només unes setmanes coincidissin un total de vuit creuers, els ecologistes afirmen que "la ciutat no és capaç d'assimilar l'arribada massiva de persones que envaeixen els carrers de la ciutat i sobretot el barri antic". El GOB critica que Palma "s'està convertint en una ciutat escenari i està deixant de ser una ciutat on viure".

Per tot això, l'entitat demana informació i debat públic per regular i limitar el turisme de creuers a Palma, ja que, segons afirma el GOB, el model turístic està "fortament condicionat per la política portuària" i, més concretament, per la de promoure "l'arribada de megacreuers". Per aquest motiu "s'ha de decidir de manera consensuada i amb participació social". "La societat té dret a saber i opinar i per això demanam a Autoritat Portuàries dades relatives a l'impacte ambiental d'aquests creuers que ara només coneixem per estimacions", afirmen els ecologistes.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF