Publicitat
Publicitat

ANDRATX

La Fira d’Andratx aposta per l’oci familiar

La XXX edició de la Fira agrícola i artesana arriba aquest cap de setmana

Més de 400 expositors encetaran aquesta setmana la temporada de fires de primavera a Andratx en la 30a edició de la Fira agrícola, ramadera i artesanal. Està previst que els carrers s’omplin de visitants, com passa cada any.

Katia Rouarch, regidora de Promoció Econòmica, destacà ahir la qualitat d’un esdeveniment amb gran quantitat d’expositors artesans. “Intentam que no vinguin els mateixos mercaders que es troben en qualsevol mercat artesanal”, afirmà. L’edil admeté que és impossible comptar el nombre de persones que visiten Andratx per la fira, però sí que digué que diumenge al matí, moment de màxima afluència, se n’esperen entre 50.000 i 60.000.

Un dels majors al·licients és que diumenge disposa d’un ampli espai d’oci per als nins petits. “Hi vam apostar l’any passat i enguany l’hem ampliat”, indicà l’edil. Aquest indret especial servirà perquè les famílies hi deixin els infants quan es cansin de caminar i hi haurà monitors i diferents tallers de psicomotricitat, globoflèxia, acrobàcies, etc.

Un altre dels ingredients imprescindibles d’aquest acte serà el concurs “d’enganxament i muntura”, que durà a terme la seva desena edició dissabte horabaixa. “És una peça clau de la fira”, digué Rouarch. Aquest és un dels actes més vistosos i que demostra la tradició cavallista del municipi.

Gastronomia

L’edició d’enguany tornarà a donar protagonisme a la part gastronòmica. Dissabte vespre s’organitza el 7è Recorregut de la Tapa, una ruta de petits plats per tastar en trenta bars i restaurants del municipi. L’edil remarcà el fet que hi participen establiments de tots els nuclis: Camp de Mar, Sant Elm, s’Arracó i sa Coma. L’oferta de menjar elaborat també hi serà diumenge amb la tercera Mostra Gastronòmica, una iniciativa recuperada pel Consistori actual. Hi prenen part 20 bars, restaurants i forns, que ja han previst l’elaboració de més de 13.500 plats.

Les activitats comencen demà amb un acte organitzat per la cooperativa del municipi. Es tracta d’una conferència impartida per l’enginyer agrícola Bernat Canyelles que versarà sobre l’arbre de l’ametler.

El programa, que es pot consultar en el web del Consistori, també inclou una exposició de tots els cartells que han il·lustrat l’esdeveniment durant els seus trenta anys d’història.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF