Empreses mallorquines demanen compromís amb el producte local als partits polítics

Pimem dóna suport a la campanya 'Produïm aquí', amb la qual es vol que s'incorporin els productes fets a les Illes en actes i establiments públics, així com en els plecs de condicions dels concursos institucionals

Un total de 34 empreses mallorquines han demanat als partits polítics "compromís" amb el producte local. Pimem dóna suport a la campanya 'Produïm aquí', que va engegar Pep Lemon i amb la qual es pretén que els partits polítics es comprometin a incorporar els productes locals en els actes institucionals i espais públics de les institucions que governin. A més, també es vol que s'inclogui el producte local com un criteri d'avaluació puntuable en els plecs de condicions dels concursos públics en els quals es puguin incloure aquests tipus de productes. "Les administracions tenen poder per fer-ho", sentencia Pimem.

Tal com indica l'organització, aquestes 34 empreses s'han adherit a una campanya que està oberta a noves incorporacions i que parteix del document 'Carta oberta dels productors locals als partits polítics'. En aquesta, justifiquen la seva petició en el fet "que la conscienciació sobre el consum de producte local hauria de començar pels òrgans públics".

En la carta, destaquen que els productes locals també poden ser beneficiosos per al turisme, ja que són factors diferencials i exclusius, un fet que pot ajudar a la identificació "com a marca" de les Illes. Les empreses que han subscrit la petició estan convençudes que el producte local "forma part del nostre futur, i ens agradaria que fos una clara aposta de tots". Finalment, assenyalen que "els signants de la carta volem deixar constància que aquesta iniciativa està oberta a totes les empreses d'alimentació amb producció local".

Les 34 empreses que, de moment, han signat la carta són:

- Font Sorda

- Ametlla +

- Barquillos Galindo

- Pep Lemon

- Suc Frut

- Zumiglub, Picsa, Blackpanter, Aquasezt

- Cervesa Beer Lovers

- Cas Cerveser

- Cervesa Forastera

- Cervesa Sullerica

- Cárnicas Sunyer

- Agroïlla

- La Paduana

- Gori de Muro

- Galletes Arta-Sanes

- Gen Eva

- Sa Tafona de Caimari

- Conservas Rosselló

- Can Montes

- Tudurí

- Glosa Marina

- Can Verdura Viticultors

- Ramaders Agrupats

- Assoc. Productors Porcí (Marca PMS)

- Ketchup de Forqueta

- Caragol Bover

- Oli de Jornets

- Flor de Sal

- Ses Salines d'es Trenc

- Salinas de Levante

- Xampinyons Fungi Fresc

- Fet a Sóller

- Forn Ca na Cati

- Pinya Puig

 

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF