Reconeixement

Discubre guanya l'edició d'enguany del premi Emprenedor XXI

L'empresa guardonada és una plataforma de comerç electrònic i 'marketplace' de productes i serveis vinculats a la discapacitat o diversitat funcional

El guanyador de la 10a edició del premi Emprenedor XXI ha estat l'empresa Discubre, una plataforma d''E-commerce' i 'marketplace', ubicada a la incubadora del Parc Bit de Palma, que ofereix productes i serveis vinculats a la discapacitat o diversitat funcional, i activitats d'oci i d'aventura per a aquest col·lectiu.

El premi, impulsat per la Caixa, a través de Caixa Capital Risc, i atorgat conjuntament amb el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, està dotat amb 5.000 euros, una beca per participar en un curs intensiu de creixement empresarial anomenat 'Ignite Fast Truck', impartit a la Universitat de Cambridge, i accés preferent als vehicles d'inversió de Caixa Capital Risc i de l'empresa pública ENISA per a empreses en etapes inicials.

El primer finalista seleccionat ha estat l'empresa Peter Diving, que ha patentat internacionalment un sistema de busseig que subministra aire a diversos bussejadors des de la superfície. Tenen centres oberts a Mallorca i a Girona, i el seu sistema de comercialització és a través de llicències d'explotació.

El segon finalista, Ice Wave, és una empresa que explota gelateries innovadores en la composició, elaboració i presentació de gelats, així com d'altres productes complementaris. En aquests moments tenen un establiment a la  via Sindicat de Palma i un altre, en règim de franquícia, a Barcelona.

El principal responsable de Discubre, José Antonio Caldés, ha recordat que els discapacitats "representen el 15% de la població mundial" i ha assegurat que "la emprenedoria social no només és viable econòmicament sinó que té una repercussió en la societat".

Un total de 15 empreses de les Balears s'han presentat en aquesta edició dels premis Emprenedor XXI, coorganitzats per la Vicepresidència del Govern i la Conselleria de Treball. D'aquestes, 12 complien els requisits sol·licitats. Els finalistes podran participar en els premis d'emprenedoria d'àmbit estatal.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF