Educació tornarà a convocar els comitès de vaga per tractar tots els punts

En la reunió d'aquest dilluns només s'ha presentat l'esborrany sobre nomenaments d'interins que, segons el sindicat, no compleix els mínims raonables que possibilitarien la contractació immediata de docents per substituir les baixes

El sindicat CCOO ha informat que el director general d'Educació, Cultura i Universitats, Antoni Vera, ha acceptat la petició de tornar a convocar els comitès de vaga per tractar tots els punts de la convocatòria de l'atur.

Segons explica en una nota de premsa, en la reunió d'avui dels comitès de vaga només s'ha presentat l'esborrany sobre nomenaments d'interins que, segons el sindicat, no compleix els mínims raonables que possibilitarien la contractació immediata de docents per substituir les baixes.

Per CCOO, això continuarà provocant que els alumnes no tinguin els docents que necessiten.

Per la seva banda, l'STEI-i assenyala que després de la reunió dels comitès s'ha duit a terme la mesa sectorial d'educació, en la qual la Conselleria ha accedit adjudicar setmanalment les substitucions i vacants sobrevingudes de manera automàtica mitjançant una aplicació telemàtica.

Aquest nou sistema garanteix una major transparència a l'hora d'adjudicar aquestes places que s'ofereixen al llarg del curs i es publicarà aquest dijous en el BOIB.

A més, a la mesa s'han abordat altres assumptes, com el nou sistema d'adjudicacions de substitucions, elaboració de la relació de llocs de treball i el desenvolupament del currículum LOMQE a ESO i Batxillerat.

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF