La defensa de Cursach assegura que el prostíbul de la testimoni clau estava inhabitat

El lletrat ha presentat un escrit en què insta el jutjat que comprovi aquesta informació a través de les immobiliàries i les factures del llum i el gas

Aquest divendres s'aixecava el secret d'algunes declaracions de testimonis protegits del cas Cursach que confirmaven alguns detalls dels testimonis clau de la causa. D'aquesta manera, se sumava credibilitat a la idea que el Grup Cursach liderava un autèntic entramat corrupte amb la coordinació de policies, funcionaris i polítics. Mentrestant, però, l'advocat del director de la discoteca  Tito's, que també ho és del mateix Tolo Cursach, presentava al Jutjat d'Instrucció 12 de Palma un escrit en què assegurava haver "tingut coneixement que la casa de Lluís Martí, de la qual la testimoni protegida 31 afirma que ha estat explotada com a casa de cites del 2014 al 2016, ha estat inhabitada des de l'any 2012 fins al 2016".

El lletrat sol·licita que els investigadors ho comprovin i demanin a Gesa Endesa i a Emaya la relació de factures de l'habitatge esmentat des de l'any 2004 fins al 2016. Si les acusacions dels testimonis són certes, "s'hi reflectirà una divergència en el consum" –continua l'escrit. Amb la mateixa finalitat, i "ja que s'ha tingut informació fidedigna sobre aquesta qüestió", demana que es comprovi el contracte del gas.

El diputat Álvaro Gijón, l'expresident del PP de Palma José María Rodríguez i les seves defenses han assegurat sempre, amb relació al cas, que la testimoni protegida 31 menteix deliberadament. Amb tot, fonts de les defenses asseguraren que creuen que la dona té certa informació que utilitza per acusar-los d'una manera versemblant, però "absolutament falsa".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF