Gijón dubta de la veracitat del dietari presentat per la testimoni protegida, en què apareix amb el malnom 'El Principito'

La prova demostraria la participació de l'exdiputat del PP en orgies finançades per l'empresari Tolo Cursach

L'exdiputat del PP Álvaro Gijón ha tornat a negar, aquest dijous en el seu retorn als tribunals, la versió de la testimoni protegida que l'implica en orgies finançades suposadament per l'empresari Tolo Cursach. Gijón ha posat en dubte la veracitat d'una nova prova contra ell: un dietari  proporcionat per la testimoni, encarregada del local de cites de Palma on suposadament es duien a terme les orgies, i en què es troben registrades les suposades visites de l'expresident del PP de Palma José María Rodríguez i de Gijón, qui ha admès, en finalitzar la declaració, que apareix en aquest document amb el malnom "El Principito".

El jutge ha citat Gijón i Rodríguez a declarar a primera hora del dematí i, posteriorment, ha ordenat un acarament entre l'exdiputat del PP i la testimoni protegida. Gijón ha assegurat que la testimoni "comet una contradicció rere l'altra" i que està "absolutament boja". Fonts de la defensa de l'exdiputat popular han assenyalat que sospiten que darrere d'ella hi hauria algú que l'estaria pagant i li estaria aportant informació per incriminar-los. 

La defensa de Gijón també  s'ha queixat que el jutge no hagi volgut datar el diari, que sospiten que ha estat creat expressament per incriminar els acusats. Gijón també assegura que la testimoni menteix respecte de les dates en què situa els fets i assegura que el seu telèfon està geolocalitzat, motiu pel qual ha demanat a Manuel Penalva que tingui en compte aquesta prova. El jutge, però, no l'ha requerit, ha assegurat ell mateix.

"Mai he estat en un prostíbul, mai m'he drogat"

Rodríguez també ha declarat davant el jutge, a continuació, esgrimint uns arguments molt similars als de Gijón per defensar-se. "Mai he estat en un prostíbul, mai he fumat, mai he begut i mai m'he drogat", ha assegurat l'expresident del PP de Palma en sortir dels jutjats. Ho ha fet després de participar en un acarament amb la mateixa testimoni, després que el jutge Penalva també el citàs a declarar per presumptes delictes contra la salut pública i suborn. Per acreditar que les declaracions de la dona són falses, ha presentat al jutjat fins a 21 anàlisis clíniques realitzades des de l'any 2005 que demostrarien que les dades que la dona ha proporcionat "no poden ser veritat", ha dit.

L'excap de la Policia Local Joan Mut també havia estat citat per Penalva i els fiscals anticorrupció Miguel Ángel Subirán i Juan Carrau. La mateixa dona assegurà en la seva declaració que Mut havia cobrat, presumptament, suborns per part d'un altre empresari assenyalat en la trama corrupta. Mut, no obstant això, s'ha acollit al dret de no declarar davant els investigadors, si bé ha assegurat a l'ARA Balears que la versió d'aquesta dona és falsa i que és "increïble que hagi de demostrar la meva innocència, encara que no hi hagi cap prova" de la veracitat de les acusacions contra ell. 

Finalment, també ha estat interrogat l'excap de la Policia Local Antoni Vera, igualment assenyalat per haver cobrat sobres amb doblers del mateix empresari. Vera també ha assegurat que "no té sentit" el que diu la dona, i ha demanat que s'investiguin els fets amb profunditat. En aquest sentit, ha rebutjat fer un acarament amb la testimoni, ja que segons el misser "no tenim eines per poder negar el que no es pot negar". Com Gijón, considera que el dietari esmentat manca totalment de credibilitat.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF