Publicitat
Publicitat

Cort obre una segona convocatòria d'ajudes al petit i mitjà comerç

Ja ha repartit 36.500 euros enguany i en té 55.500 més per subvencionar establiments que vulguin ser més accessibles i sostenibles

L'Ajuntament de Palma disposa de 55.500 euros per subvencionar aquells comerços que vulguin eliminar barreres arquitectòniques, vulguin ser més sostenibles o vulguin millorar tecnològicament. Es tracta d'un segon període d'una convocatòria que enguany ha repetit Palma Activa i que ja ha repartit 36.500 euros en 17 subvencions.

Els comerços que vulguin optar a l'ajuda tenen fins dia 15 de setembre per presentar-s'hi. Ja se n'hi han inscrit 25 i la condició és que cerquin la millora tecnològica i en seguretat, la millora del disseny i la imatge del comerç, suprimir barreres, potenciar l'economia baixa en carboni, la substitució de bosses de plàstic en reutilitzables o biodegradables i l'adquisició de sistemes que possibilitin el reciclatge o l'eliminació de residus.

La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha explicat que en el primer període la majoria de les subvencions atorgades varen ser per a l'adaptació dels establiments a les noves tecnologies. L'ajuda màxima a què poden accedir és a 2.300 euros, tot i que amb una excepció. Si bé l'any passat no es va presentar cap comerç per suprimir barreres arquitectòniques, l'Ajuntament va decidir modificar les bases per a enguany i que puguin optar a una subvenció major: en concret, de 4.500 euros.

Els comerços que ja han aconseguit ajudes són de tot Palma i de tot tipus de característiques: des de perruqueries fins a comerç just. "Des del primer dia hem volgut fer feina per donar suport al petit comerç de Ciutat", ha expressat Adrover en roda de premsa. La subvenció ha crescut des del 2016, ja que ha passat de 46.000 euros a 92.000.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF