Cort assegura que tombarà enguany la Feixina

Després de la decisió del Consell de Mallorca de no protegir el monument feixista, l'Ajuntament té via lliure per complir la seva promesa

L'Ajuntament de Palma recupera la via lliure per tombar el monument feixista de la Feixina. De fet, no vol esperar i assegura que abans de finalitzar aquest 2017 ja estarà enderrocat. Ho ha explicat la portaveu del govern municipal, Susanna Moll, després de la reunió de la Junta de Govern.

Moll confia que l'assumpte no es paralitzi, ara, als tribunals. El govern de Palma està "molt content" amb la decisió que va prendre el Consell de Mallorca de no protegir el monument i no declarar-lo bé catalogat. Després de mesos i mesos de tràmits, informes i espera al consell insular, l'Ajuntament podrà reprendre un dels acords del pacte adoptats. 

"S'ha demostrat" que no hi ha arguments tècnics que donin suport a la idea que la Feixina hagi de ser bé catalogat, ha subratllat Moll. A partir d'ara, Cort continuarà el procediment administratiu que va obrir en el seu dia per tombar el monument. Moll ha lamentat que s'hagi "perdut" un any en la tramitació. 

Per "recuperar la memòria històrica i la dignitat de totes les víctimes del feixisme". Aquest és el principal argument que l'equip de Cort sosté per enderrocar el monument del parc de la Feixina. Abans, s'haurà de respondre a les 500 al·legacions presentades a l'expedient de demolició i contractar l'empresa que ho dugui a terme. 

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF