El Consell d'Eivissa dóna el vistiplau a les competències en promoció turística

El PSOE-Pacte el titlla de ser un "crim"
El Consell d'Eivissa ha aprovat avui, en un ple extraordinari, l'acceptació del traspàs de competències en matèria de promoció turística. En un ple que ha durat poc més d'una hora, la consellera de Turisme, Carmen Ferrer, ha defensat que es tracta d'un traspàs just al dotar Eivissa amb un 20 per cent del global.
 
Tot i la petició de la consellera progressista Pepa Marí que ha sol·licitat deixar sobre la taula l'aprovació del text perquè sigui el proper equip de govern qui decideixi com vol gestionar la promoció turística i evitar així "deixar aquesta hipoteca", Ferrer ha apuntat : "És veritat que s'ha signat ara (a un mes de les eleccions), però es porta més d'un any treballant i l'oposició porta només un mes dient que no li agrada".
 
Tot i això, Ferrer reconeix que les quantitats de sortida "no són les desitjables" però ha insistit valorar el "conjunt". I és que, segons ha recordat, el proper 1 de juny es materialitzarà la primera dotació, que puja a 1,2 milions d'euros, fins a arribar el 2017 als 2,4 milions d'euros que podrà augmentar segons les variables.
 
Dia "molt trist"
 
Per PSOE-Pacte, el dia d'avui es convertirà en un dia "molt trist" per a l'illa. "Eivissa no s'ho mereix, s'està venent la seva sobirania i la seva competència en promoció turística, no per un plat de llenties sinó per un got d'aigua. S'està fent flac favor a l'illa d'Eivissa i a un mes de les eleccions", ha assenyalat Marí en la seva intervenció, que ha insistit que en el moment que s'assumeixin aquestes competències" ja no es podrà reclamar res a l'executiu autonòmic.
 
I és que per al grup de l'oposició, aquesta aprovació es tracta d'una "defensa a un procés centralitzador" del Govern, que busca "la desaparició dels consells insulars, que són els únics que es poden enfrontar". "El problema és que vostès ho acceptin, baixin el cap i diguin amén. En lloc de defensar i representar els interessos dels eivissencs es condemna a aquesta illa a un pressupost miserable ", ha critica Marí, que ha titllat la votació d'avui de ser "un crim per a l'illa".
 
Ferrer ha qualificat la intervenció de Marí de ser "dramàtica" i ha rebutjat que l'aprovació del traspàs de competències en matèria de promoció sigui ni un crim ni una hipoteca: "Cal anar treball any rere any; abans no sabíem quin era el això específic de l'illa i ara sabem que el 20 ".
 
L'herència rebuda
 
Tant a Ferrer com a Marí els ha donat temps a tornar a la 'herència rebuda', remuntant fins i tot a la legislatura de Pere Palau. En aquest recordatori, Ferrer ha acusat els progressistes de prometre sense rebre: "Vostès tindrien molts diners però no sé on els van posar perquè no hi havia cap línia estratègica", pel que ha indicat que aquest traspàs és "més clar, més net i més objectiu "que el treball realitzat en la passada legislatura, qualificant-la de" més liant i amb més deute ".
 
Marí, per la seva banda, que ha defensat la feina feta durant l'època de Tarrés, ha augurat que passarà el mateix que amb el traspàs de competències "infumables" de transport. Després de l'aprovació, amb els vots en contra de PSOE-Pacte, tots els membres de l'equip de govern han celebrat l'aprovació amb aplaudiments.

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF