El Consell torna a convocar els Premis Mallorca de creació literària

Les dues modalitats recuperades són narrativa i poesia, amb una dotació econòmica de 60.000 euros

El Consell de Mallorca torna a convocar els Premis de creació literària en llengua catalana amb una dotació econòmica de 60.000 euros, que inclou l'edició, distribució i promoció de les obres premiades, una novetat que s'afegeix al fet que aquests guardons no es convocaven des de fa quatre anys. Els escriptors tenen fins al 13 de juliol per presentar els seus treballs.

Tal com va anunciar fa uns mesos en una entrevista feta per l'ARA Balears, el conseller de Cultura insular, Francesc Miralles, ha recuperat els Premis Mallorca de creació literària per a les modalitats de narrativa, amb una dotació de 25.000 euros, i poesia, amb 15.000 euros. En aquesta vuitena edició, s'inclou una partida de 20.000 euros més per a l'esmentada edició i distribució de les obres guanyadores, a més de la promoció posterior. Els premiats rebran també l'escultura 'La Balanguera', de Jaume Mir.

"Amb aquesta campanya de promoció volem que l'obra guanyadora es passegi pels territoris de parla catalana i donam resposta així a una demanda d'escriptors i editors. No volem tan sols aportar recursos econòmics, sinó que ens hi volem implicar i acompanyar els creadors", ha anunciat Miralles, qui també ha avançat que els Premis Mallorca s'aniran ampliant a altres modalitats, com la dramatúrgia, amb la possibilitat que l'obra vencedora pugui ser representada al teatre Principal i a altres escenaris illencs. La creació artística, amb la possibilitat d'exposar, entra dins aquests plans d'ampliar els guardons que ha esmentat el conseller. "La idea que tenim dels Premis Mallorca va molt més enllà d'un simple guardó en metàl·lic: ha de ser una motivació per treballar amb els nostres creadors i creadores", ha afirmat Miralles, qui ha estat acompanyat pel director insular de Cultura, Rafel Creus.

Segons les bases dels premis, les obres han de ser originals i inèdites, escrites correctament en català i no es poden presentar a cap altre concurs el veredicte del qual s'adopti entre l'1 de juny i el 31 de desembre de 2016. El jurat de cada una de les modalitats estarà format per cinc persones de prestigi en la cultura catalana, designades pel conseller.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF