El Consell de Mallorca declara l'illa antitaurina i respectuosa amb els animals

La iniciativa ha estat aprovada amb 20 vots a favor (PSIB, MÉS per Mallorca, Podem i El Pi) i 8 en contra (PP), mentre que els dos consellers de Ciutadans (C's) han abandonat el ple abans de votar

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous declarar l'illa antitaurina i respectuosa amb els animals, segons ha informat l'associació AnimaNaturalis, entitat impulsora de la campanya Mallorca sense Sang, juntament amb CAS International.

Segons l'entitat detalla en una nota de premsa, la iniciativa ha estat aprovada amb 20 vots a favor (PSIB, MÉS per Mallorca, Podem i El Pi) i 8 en contra (PP), mentre que els dos consellers de Ciutadans (C's) han abandonat el ple abans de votar. "Això és històric! Aquesta és una passa més cap a l'abolició total de la tauromàquia a Balears. Ens queda molt poc per aconseguir l'objectiu final marcat per la campanya antitaurina d'abolir la tauromàquia a Balears", ha assenyalat el portaveu de la campanya Mallorca sense Sang, Guillermo Amengual.

La iniciativa ha aconseguit que 29 municipis de Mallorca siguin declarats antitaurins i més de 140.000 signatures a favor de l'abolició de la tauromàquia a Balears.

Encara està pendent el debat al Parlament balear de la proposició no de llei en el mateix sentit.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF