TRIBUNALS

152 anys de presó per a 30 condemnats per narcotràfic

Els acusats hauran de pagar un total de gairebé 20 milions d'euros de multa

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat un grup de 30 persones a una pena total de 152 anys de presó i multes que sumades quasi arriben a 20 milions d'euros. Els condemnats es dedicaven a la venda, distribució, auxili, intermediació, transport, provisió o venda al detall de substàncies estupefaents, d'haixix i cocaïna a Mallorca entre el setembre de l'any 2013 i el juny de 2014.

La sentència els considera autors o còmplices de delictes contra la salut pública i a alguns també se'ls condemna per formar part d' un grup criminal. Les penes oscil·len entre 2 anys de presó, per als que consideren còmplices de la trama; i 9 anys i mig de presó, per als dirigents de la banda. La multa més baixa és de 1.400 euros i la més alta de 1.950.000 euros

D'acord amb la sentència, quedà provat en el judici que els condemnats gestionaven la introducció d'importants quantitats de droga a l'illa de Mallorca i després la repartien. Segons el Tribunal, funcionaven com una organització amb una gran estabilitat personal i logística. Es dividien entre la Península, a la zona de Tarragona i Mallorca. I les substàncies arribaven des de la Península, Marroc i la zona de Benelux per via marítima

Segons la resolució, els implicats venien la droga a compradors o a tercers narcotraficants de petita escala, amb xarxa de distribució pròpia. A més,  tenien contacte amb altres grups instal·lats al poblat de Son Banya.

D'altra banda, tal i com estipula la resolució,  tres dels acusats seran retornats al seu país, amb la prohibició de tornar a trepitjar l'estat espanyol fins que no passin 10 anys, o en haver complert el tercer grau penitenciari o les tres quartes parts de la condemna. 

A més, el Tribunal ha ordenat el comís i la destrucció de la droga intervinguda; i la confiscació dels diners trobats, els telèfons i els vehicles. La sentència no és ferma, pot ser recorreguda davant el Suprem.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF