Clínica Humana guanya el ‘Premi CAEB-Santander a la Innovació Empresarial per a Pimes’

La presidenta de CAEB reclama una reducció d'impostos a les empreses “per incentivar la innovació de les nostres pimes”

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, i la directora territorial del Banc Santander a Balears, María José Macía, han presidit l'acte de lliurament de la II Edició dels Premis CAEB – Santander a la Innovació Empresarial’ amb els quals “reconeixem i posem en valor als emprenedors i a les pimes de la nostra comunitat que han apostat per la innovació com a estratègia per a la seva consolidació i creixement”, ha assenyalat Carmen Planas.

El guanyador del premi ha estat el projecte presentat per Clínica Humana, entitat integrada en UBES (Unió Balear d'Entitats Sanitàries), consistent en un sistema de cura, recuperació i millora de la qualitat de vida del pacient crònic al seu domicili, amb un modern programa de gestió, ROSA, que funciona com a assistent virtual que controla i monitoriza als pacients i coordina i estableix els enllaços de comunicació directa.

Carmen Planas ha destacat que “CAEB està formada en la seva immensa majoria per petites i mitges empreses, microempreses i autònoms que generen la major part dels llocs de treball que es creen en Balears i que mereixen tot el nostre suport perquè vertebren la nostra societat i la cohesionen”.

“Per això és necessari que les administracions públiques incentivin a la innovació de les nostres pimes i un dels estímuls més eficaços seria la reducció d'impostos a les empreses que, d'aquesta forma, podrien augmentar la seva liquiditat i destinar més recursos a la innovació ja que el nostre actual sistema fiscal deixa escàs marge per al R+D+i i constitueix una trava per al creixement”, ha reclamat la presidenta de CAEB, afegint que “la innovació es tradueix en productivitat i en competitivitat per a les empreses i en millora de la qualitat de vida i del benestar dels ciutadans”.

Per la seva banda, la directora territorial de Banc Santander en Balears, María José Macía, ha destacat “la importància de la innovació per al progrés de la societat”, destacant “el compromís de Banc Santander amb el col·lectiu empresarial de Balears en general i amb les pimes en particular”.

Després de la intervenció de María José Macía, el director de Banc Santander a Espanya, Manuel Cantalapiedra, ha pronunciat una conferència en la qual analitzat els reptes de la digitalització i els seus beneficis per a les empreses.

Guardons a les Pimes Innovadores finalistes

Els projectes d'innovació empresarial presentats per Hundredrooms, Sampol Comunicacions i Wireless DNA, han rebut els guardons com a finalistes d'aquesta segona ‘II Edició dels Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial per a Pimes’.

Hundredrooms, empresa associada a Joves Empresaris, ha rebut la distinció com a finalista per la seva proposta consistent en un comparador d'apartaments vacacionals a partir de tecnologia desenvolupada in house mitjançant un algorisme que permet comparar més de 7 milions d'apartaments de 100 webs diferents.

Sampol Comunicacions, membre de ASINEM (Associació d'Empresaris d'Instal·lacions Elèctriques i de Telecomunicacions de Mallorca), ha estat guardonada pel seu sistema d'unificació de serveis d'habitació d'hotels -wifi, ip tv, telefonia, gaming, control room, internet, etcètera- a través d'un únic fil de fibra òptica.

Wireless DNA, empresa associada a GSBIT (Associació Balear d´Empreses de Programari, Internet i Noves Tecnologies) ha estat distingida com a finalista pel seu projecte innovador d'auditoria de qualitat de xarxes de telefonia mòbil.

Cal recordar que, com a novetat, aquesta segona edició dels Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial ha incorporat una distinció amb dotació econòmica per a l'organització empresarial en la qual estigui integrada l'empresa guanyadora “amb l'objectiu d'incentivar l'associacionisme i el paper de les organitzacions empresarials en el foment de la innovació com a factor de competitivitat i al suport ofert als seus associats per optar a aquest premi”, ha assenyalat la presidenta de CAEB.

Els Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial compten amb una dotació econòmica de 3.000€ per a la pime guanyadora i 1.000€ per a l'organització empresarial en la qual està integrada. A més, CAEB podrà proposar als finalistes i guanyadors com a aspirants en convocatòries de premis relacionats amb la Innovació dins de l'àmbit nacional.

A aquesta ‘II Edició dels Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial per a Pimes’ s'han pogut presentar les pimes (empreses entre 1 i 250 treballadors) que hagin ofert en els últims tres anys un nou producte o servei considerat innovador, o que hagin desenvolupat algun tipus d'acció innovadora per millorar la seva gestió empresarial, productivitat i competitivitat.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF