Ciutadans proposa un portal de denúncies contra l'adoctrinament a les aules

La formació taronja presentarà una moció, en aquest sentit, al Parlament

El Parlament debatrà properament una moció presentada per Ciutadans en què s'insta el Govern a crear un portal d'atenció a l'usuari del sistema educatiu “a través del qual es pugui interposar qualsevol queixa, suggeriment o denúncia relatiu al funcionament de l'educació de les Illes”.

La proposta ha estat presentada aquest dilluns per la diputada Olga Ballester, qui ha remarcat que, en cas que es tiri endavant, s'ha de garantir l'anonimat del denunciant “de qualque fet susceptible de constituir adoctrinament en un centre educatiu de les Illes”. En cap cas, ha matisat, posteriorment s'acceptarien denúncies anònimes.

A més, la formació taronja demana que el Parlament condemni “qualque acte d'adoctrinament que hagi tingut com a escenari un centre educatiu” i hi intervingui d'ofici cada vegada que tingui “notícia o sospita” de qualque fet que pugui ser constitutiu d'adoctrinament a les aules.

Finalment, el darrer punt de la moció insta el Govern a iniciar una campanya de “foment i respecte dels valors” que emanen de la Llei del dret a l'educació i que estableix que “tots els centres públics desenvoluparan les seves activitats d'acord amb els principis constitucionals, la garantia de la neutralitat ideològica i el respecte de les opcions religioses i morals” a què fa referència la Constitució.

Ni un euro al Ramon Llull

Ballester ha explicat, a més, que una de les 152 esmenes parcials que han presentat als pressupostos de l'any que ve reclama que la partida que es destina a l'Institut Ramon Llull es destini a l'Institut d'Estudis Baleàrics “perquè així aquests doblers siguin gestionats per nosaltres”. “No és de rebut –hi ha afegit– que aquests doblers vagin a parar a un organisme que la Generalitat de Catalunya empra per fer-lo portaveu dels seus propòsits secessionistes”.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF