Camargo fa la passa i competirà per liderar un Podem “amb una democràcia interna més clara”

La precandidata aposta per eliminar la secretaria general i convertir-la en una coordinació general

Era un secret a crits i, aquest dissabte, simplement, s'ha oficialitzat. La secretària política de Podem, Laura Camargo, encapçalarà la candidatura Construint Podem que es presentarà a les primàries que la formació dels cercles celebrarà a finals de mes.

La també portaveu parlamentària ho ha anunciat durant l'assemblea que ha votat les esmenes als documents polític, organitzatiu i feminista en els quals ha plasmat l'ideari amb el que competirà pel lideratge del partit. Camargo ha explicat que una de les propostes més importants serà canviar el nom del càrrec al qual aspira: de secretaria general a coordinadora general. El motiu, ha assegurat, no és només “un canvi d'etiqueta”: “inclou un esperit que la persona que estigui al capdavant d'aquest projecte farà de coordinadora d'equips”, ha assegurat tot afegint que “el Consell Ciutadà Autonòmic no serà a porta tancada, qui prengui les decisions i qui faci la feina”. Ha de ser molt mes curosa i ha de tenir a moltíssima mes gent militant.

La precandidata ha assegurat que la formació “ha perdut una part de la democràcia interna”, circumstància que, en part, ha imputat a les nombroses eleccions, tant internes com externes, que ha hagut d'afrontar el partit en els darrers dos anys. “Hem hagut de córrer molt i això ha estat un entrebanc”, ha afirmat.

Per això, ha afegit, Construint Podem apostarà “per una democràcia interna que sigui mes clara del que hem tingut fins ara”. “Un projecte”, segons ha dit, “molt més coral, molt més plural, molt més participatiu, molt més arrelat als municipis i molt més feminista”. En aquest sentit, ha destacat com “una qüestió a celebrar” que les tres candidatures confirmades fins ara estiguin encapçalades per dones. “Només pot ser una bona notícia”, ha reiterat.

Camargo no tanca la porta a confluir amb alguna altra candidatura, ni tan sols la que encapçala la diputada Mae De La Concha, a qui dona suport l'actual secretari general, Alberto Jarabo. “Estem e contacte. Quan tinguem els seus documents, podrem seure a xerrar. Sense documents damunt la taula, és complicat arribar a consensos”. La precandidata també es vol asseure amb les altres dues candidatures anunciades: la de Som Bases, que encapçalarà la vicepresidenta segona del Consell de Menorca, Cristina Gómez, i la d' El Podem que volem, encara sense cap de cartell.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF