La vicepresidenta segona del Consell de Menorca, candidata a les primàries de Podem

Cristina Gómez encapçalarà la candidatura Som Bases, crítica amb l'actual direcció

Les primàries de Podem ja tenen, oficialment, dues candidates. La vicepresidenta segona del Consell de Menorca, Cristina Gómez, encapçalarà la llista de Som Bases, una escissió sorgida dels crítics amb l'actual direcció del partit que van signar el Manifest de Sineu.

Segons ha informat la candidatura en un comunicat, Gómez va ser elegida, a petició de les bases, per un mètode “sociocràtic”, és a dir, combinant el vot telemàtic i el presencial, en una assemblea duta a terme dia 26 d'agost.

La dirigent menorquina promou una candidatura basada en la coordinació i l'horitzontalitat, en la transparència i la participació activa de totes les seves integrants, formant un Som Bases coral, feminista, en què totes les illes i els seus territoris tinguin el mateix protagonisme i en què es dugui a la pràctica des del primer moment el mandat de Vistalegre II de “manar obeint”.

Gómez s'enfrontarà a la diputada Mae de la Concha, que lidera la candidatura Amb totes Podem i a qui dona suport l'actual secretari general, Alberto Jarabo, i molt presumiblement amb l'actual secretària política, Laura Camargo, qui encara no ha anunciat oficialment que encapçalarà Construint Podem, la primera candidatura que es va posar en marxa.

El Podem que Volem, integrat pels crítics signants del Manifest de Sineu, anunciarà, previsiblement també, la seva pròpia candidatura. Per tant, els militants de la formació dels cercles podran optar entre quatre opcions en les primàries que s'han de realitzar entre el proper 27 de setembre i el 3 d'octubre.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF