El Podem que Volem aposta per revisar els Acords pel Canvi i el pacte al Consell de Mallorca

La candidatura a les primàries de Podem aposta per una reorganització de l'estructura que ofereixi "garanties" als militants davant la cúpula

El Podem que Volem, la candidatura a les primàries de Podem crítica amb l'actual direcció i que integra una part dels signants del Manifest de Sineu, ha presentant aquest dimecres els documents polític, organitzatiu i d'igualtat amb els quals competirà amb la resta de candidatures que s'estan preparant.

Aquest corrent aposta per revisar els Acords pel Canvi, avaluar les mesures que s'han assolit i redefinir noves metes. També planteja una modificació de les àrees de govern al Consell de Mallorca, “per dotar de més capacitat de gestió Podem”. En cas que no s'arribàs a cap acord satisfactori amb els socis, el col·lectiu aposta per passar a l'oposició, “donant un suport condicionat al Govern insular”.

És una de les diferències més destacades respecte de la resta de candidatures que, fins ara, s'han presentant. Pel que fa a l'organització del partit, la facció insisteix molt a emprar la paraula “garanties”. “Necessitam dotar-nos d'una organització flexible però estricta en matèria de rendició de comptes, transparència, feminització, garanties per a la participació i la democràcia interna, l'eliminació de barreres, la formació, així com per al correcte funcionament dels òrgans del partit”, assenyala el document organitzatiu.

En aquest sentit, aposten per la creació d'una secretaria de coordinació general que faci feina exclusivament per al partit, que impulsi la feina dels cercles i, com a conseqüència, promogui la visibilització de la formació a l'àmbit municipal, una tasca que, segons opinen, “ha quedat a mitges”. Aquest sector crític aposta per guanyar les eleccions del 2019 amb un partit fort que “sigui capaç de presentar el major nombre de representants municipals” als comicis locals.

La candidatura encara no ha elegit el cap de llista que s'enfrontarà a les altres, encapçalades per la diputada Mae de la Concha; la vicepresidenta segona del Consell de Menorca, Cristina Gómez, i molt presumiblement la secretària política, Laura Camargo.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF