Publicitat
Publicitat

Britànics i francesos reactiven el sector immobiliari a Menorca

El gerent de Bonnín Sansó assegura que cada cop són més els qui s'interessen per les tradicionals cases menorquines de poble i les finques rurals

Balanç positiu el que fan algunes agències immobiliàries de Menorca després dels dos primers mesos del 2017. Segons el gerent d'una de les empreses amb més rellevància a l'illa, Xisco Pons, "en aquests primers mesos estam notant una major alegria i il·lusió. Hi ha certa demanda i tot apunta a un bon any, un exercici que seguiria el ritme a l'alça de l'any passat".

Pons supervisa l'activitat de Bonnín Sansó, referència del sector de compravenda d'immobles en el territori menorquí. Una de les principals preocupacions, les conseqüències del Brexit, hauria passat a una segona fila. Xisco Pons explica que "el mercat britànic va quedar absolutament aturat. Per nosaltres és vital i estic segur que Menorca ha estat l'indret on més incidència ha tingut el Brexit. Ara que la lliura s'ha estabilitzat, els britànics tornen a comprar a l'illa. Una tendència que arrossegam des de finals de 2016 i aquests primers mesos d'enguany". Per Pons, cal remarcar que "els britànics troben a les Balears el clima que no tenen durant la resta de mesos a la seva ciutat d'origen". Però, a banda d'aquest mercat, el gerent de Bonnín Sansó ha volgut destacar el mercat francès. Xisco Pons considera que "els francesos s'han enamorat de Menorca. Cada vegada en venen més i són uns clients de poder adquisitiu alt. Som molt optimistes amb els francesos. Segueixen la tendència d'anys anteriors i les compres augmenten a poc a poc". 

Quant als preus, Xisco Pons admet que "han pujat una mica en la majoria dels casos". I a diferència d'altres anys, s'aprecia un canvi en les tendències de compra dels diferents mercats. El gerent de la immobiliària diu que "feia anys que no s'interessaven en les típiques cases de poble. És una demanda que capta l'interès dels clients potencials. De la mateixa manera, també tenim moltes visites programades per a finques rurals. És un bon moment per invertir". 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF