Publicitat
Publicitat

Els Bombers de Formentera han sufocat 40 incendis durant aquest 2017

Els serveis més destacats han estat els tres incendis forestals que es varen registrar entre el 20 de maig i el 18 de juliol a la zona de Cala Saona

El servei de bombers del Consell de Formentera ha oferit aquest divendres un balanç dels incendis que ha patit l’illa enguany, després que el passat 15 d’octubre finalitzàs el període d'alt de risc d’incendis a les Balears. Entre l’1 de gener i el 15 d’octubre els Bombers de Formentera han fet feina per sufocar un total de 40 incendis, 2 menys que en les mateixes dates del 2016.

“Els serveis més destacats d’aquesta temporada d’incendis han estat, sens dubte, els tres incendis forestals que es varen registrar entre el 20 de maig i el 18 de juliol a la zona de Cala Saona i que varen calcinar 29,5 hectàrees de massa forestal”, segons ha destacat el conseller de Presidència, responsable d’Interior, Bartomeu Escandell.

En total, els Bombers de Formentera han realitzat enguany 158 serveis, 42 més que en les mateixes dates del 2016, quan fins al 15 d’octubre n'havien realitzat 116. “Aquest increment té dues causes", segons ha explicat el conseller, “l’increment i consolidació de la plantilla, que ara disposa de set efectius, mentre que el 2016 en tenia sis i el 2015 cinc (tres de contractats i dos a disponibilitat), i per altra banda, els temporals que hi va haver l’hivern passat”.

De fet, l’increment principal en els serveis s’ha produït en el nombre d’assistències tècniques, que han passat de 21 fins al 15 d’octubre de 2016 a 60 fins a les mateixes dates de 2017. Aquestes assistències responen a desperfectes ocasionats per temporals de vent o pluja o vessaments a la via pública, entre d’altres. Els bombers també han fet 17 actuacions de salvament o rescat, han cobert 18 falses alarmes i han assistit a 23 accions preventives d'ençà que ha començat l’any.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF