Barceló afirma que manté el suport d'Armengol i lamenta l'actitud de Podem

El vicepresident reitera que no pensa dimitir després de la renúncia de la directora general de Turisme, Pilar Carbonell

El vicepresident, Biel Barceló, ha assegurat aquest divendres que té el “màxim suport en l'àmbit polític i personal” de la presidenta, Francina Armengol, i ha reiterat que no pensa dimitir després de la renúncia, ahir, de la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, després de ser imputada en el marc del cas Cursach.

Barceló ha tornat a posar en valor la feina feta per Carbonell i ha expressat, de nou, la confiança que “aquesta qüestió quedarà en un no-res als jutjats”. Amb tot, ha admès que “potser es van donar massa explicacions” per part de Carbonell al director general del Grup Cursach, Tolo Sbert.

En tot cas, ha reiterat que està convençut que l'actitud de l'exdirectora general de Turisme no és delictiva. “Tothom ha tingut el màxim nombre d'atencions possibles”, ha afegit. L'expedient que ha provocat la renúncia de Carbonell fou revisat, a més, per funcionaris de Turisme en una “investigació interna”, segons ha explicat. “Si jo hagués vist que s'acceleraven tràmits, hi hauria actuat”, ha assegurat.

Pel que fa a la "visita", aquest mateix migdia, d'una parella d'agents de la Unitat de Blanqueig de la Policia Nacional, que s'han endut els dos polèmics expedients vinculats al Grup Cursach, Barceló ha assegurat que "estic content que els tinguin" perquè així es podrà constatar, segons ha dit, que no foren resolts en 10 dies, tal com afirma un informe policial, sinó que el registre d'entrada i sortida indica que van passar poc més de dos mesos a la Conselleria. A més, ha indicat que la policia ha demanat altra documentació al llarg de la setmana i que la col·laboració ha estat total.

Crítiques a Podem

Amb relació a les nombroses peticions de dimissió que ha rebut arran de la dimissió de Carbonell, el vicepresident ha assegurat que “entenc que l'oposició ho faci”, però ha lamentat que “ un soci de Govern” com Podem insisteixi en la seva renúncia. “Lament que facin aquest paper quan crec que Jarabo té un problema intern per resoldre”, ha assenyalat, en aquest sentit.

Barceló i Jarabo es veuran les cares en una reunió, dimecres que ve. “Sempre han tingut les portes obertes de la Conselleria i accés a tots els documents que han demanat”, ha apuntat, amb referència a l'exigència d'una auditoria a Turisme per part de la formació dels cercles.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF