Dimiteix la directora general de Turisme després de ser imputada en el 'cas Cursach'

Pilar Carbonell serà substituïda per l'actual assessor de la Conselleria, Antoni Sansó

La  directora general de Turisme, Pilar Carbonell, ha dimitit del càrrec pocs minuts després d'haver estat citada com a investigada en el marc del cas Cursach. El jutge instructor, Manuel Penalva, l'ha citada el proper dia 29 de novembre pel suposat tracte de favor a l'empresari de l'oci nocturn, actualment empresonat.

Segons han confirmat fonts de Vicepresidència a l'ARA Balears, Carbonell ha presentat la renúncia minuts després de conèixer la seva situació processal, i el vicepresident, Biel Barceló, l'ha acceptada.

En la mateixa nota, Barceló ha defensat la feina feta per Carbonell i ha explicat que confia plenament que la investigació judicial conclourà que no ha comès cap delicte en l'exercici del seu càrrec. El vicepresident, segons el comunicat, li ha acceptat la dimissió "per tal que no hi hagi cap ombra de dubte sobre l'actuació de cap membre del Govern".

Fonts de la Conselleria han confirmat a l'ARA Balears que l'expedient que afectava els interessos del Grup Cursach i que hauria estat l'objecte del presumpte tracte de favor de Carbonell va entrar a la Conselleria de Turisme dia 5 de novembre i va ser aprovat dia 18 de gener. Per tant, desmenteixen l'informe policial que assegurava que la gestió s'havia resolt en 10 o 12 dies.

El Govern ja ha anunciat, en un comunicat, que el substitut de Carbonell serà l'actual assessor de la Conselleria, Antoni Sansó, qui serà nomenat demà mateix.

Ciutadans insisteix en la dimissió de Barceló

El portaveu parlamentari de Ciutadans, Xavier Pericay, ha insistit, a través d'un comunicat, a demanar la renúncia del vicepresident. "Biel Barceló ha d'assumir les seves responsabilitats i dimitir tot d'una”,  ha assenyalat".  “No basta fer dimitir els que estan per sota d’ell”, ha afegit, tot insistint que “Barceló és el màxim responsable de la Conselleria afectada”.

“Si Barceló no dimiteix és per no deixar sense protecció la presidenta del Govern, Francina Armengol”, ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF