CAS CURSACH

La defensa de Carbonell nega rotundament que la llicència del Megapark es tramitàs en deu dies

La directora general de Turisme considera que es tracta de "converses col·loquials que s'han tret de context"

Mentre el Jutjat d'Instrucció número 12 continua avançant amb les perquisicions del cas Cursach, la defensa de la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, sosté amb rotunditat que la seva clienta mai ha  accelerat el termini habitual i legal per tramitar una llicència d'obres del local d'oci Megapark, propietat de Tolo Cursach, com assegura un informe de la Policia Nacional fet públic aquesta setmana. 

La Policia creu que Carbonell va tramitar un expedient pel Grup Cursach en 10 o 12 dies

Mentre que l'inspector en cap del Grup de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) assegura que Carbonell hauria aconseguit tramitar la llicència en deu o dotze dies –el termini habitual és de dos mesos, segons el mateix informe–, la seva defensa sosté que l'esmentat expedient s'hauria tramitat en el període de, com a mínim, dos mesos, tal com diu que es demostrarà una vegada que hagin recopilat la documentació necessària. 

"Converses col·loquials fora de context"

El seu misser no només no veu indicis de delicte en les converses que recull l'esmentat informe, sinó que nega amb rotunditat cap tracte de favor al grup empresarial que ha liderat, durant diverses dècades, una autèntica màfia amb la connivència de policies, polítics i empresaris de l'oci nocturn. En contrapartida, la seva defensa argumenta que les escoltes telefòniques mostren fragments de "converses col·loquials que s'han tret de context". "Els tons de les converses mai poden ser culposos", hi afegeix. 

A més, Carbonell té la ferma creença que no ha fet res mal fet i que s'ha tergiversat el que va succeir realment. Així mateix, remarca que la directora general de Turisme ja ha donat explicacions en diverses ocasions. Igualment, subratlla que no s'ha interpretat correctament el dret administratiu ni la llei en matèria de concessió de llicències d'obres, en el marc d'aquesta causa.

A hores d'ara, la directora general encara desconeix si el jutge la citarà a declarar en qualitat de testimoni o d'investigada, si bé el jutge Penalva, que encapçala la instrucció de la causa, la citarà pròximament perquè expliqui la seva versió dels fets

Barceló, de nou en defensa de Carbonell

Mentre que aquest dimarts Podem va afirmar que el vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, no descartava fer cessar la directora general, Barceló ha assegurat aquest dimecres que la directora general ha seguit "escrupolosament" l'ordre dels expedients que ha tramitat des de la conselleria i que "ha fet una bona feina". Igualment, ha recordat que el Govern ha obert dos expedients sancionadors a dos hotels de Cursach per sobreocupació, fet que, des del seu punt de vista, evidencia que el suposat tracte de favor mai s'ha produït.

"El Govern sempre ha actuat amb contundència" i "s'han assumit responsabilitats polítiques al màxim nivell, és el que hem fet i continuarem fent", ha afirmat. En preguntar-li per la possibilitat que dimiteixi Carbonell, Barceló ha dit que, en aquest cas, "serà exactament igual". L'Executiu "no para, fa una bona feina i continua actuant, això no ha d'afectar", ha conclòs. 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF