CAS CURSACH

El jutge Manuel Penalva citarà a declarar Pilar Carbonell

Un informe policial considera que la directora general de Turisme beneficià clarament els interessos del Grup Cursach

El jutge Manuel Penalva citarà a declarar la directora general de la Conselleria de Turisme, Pilar Carbonell, pel cas Cursach. Encara es desconeix si haurà de comparèixer al Jutjat d'Instrucció número 12 en qualitat de testimoni o en qualitat d'investigada, però Penalva la citarà pròximament per demanar-li explicacions amb relació a un informe de la Policia Nacional que sosté que Carbonell hauria beneficiat de manera clara els interessos del Grup Cursach, tal com publica aquest dimarts  'Diario de Mallorca'

En l'extens sumari de la causa ja apareixen diverses escoltes telefòniques que impliquen alguns alts càrrecs de la Conselleria de Turisme i Tolo Sbert, mà dreta empresarial de Tolo Cursach. Una d'aquestes converses, mantinguda entre Carbonell i Sbert, va encendre el mes passat totes les alarmes, si bé la directora general es declarà " sorpresa" pel renou mediàtic. Carbonell, que aquest dimarts ha estat citada a declarar per la presumpta concessió irregular de la llicència d'una benzineria del seu exmarit, ha negat en sortir dels jutjats cap tracte de favor. També ha reiterat que la seva feina va limitar-se, en aquella ocasió, a atendre Sbert com a qualsevol altre ciutadà. 

Els investigadors consideren, però, que Carbonell i altres membres de la conselleria s'haurien "doblegat dòcilment" davant els interessos de l'empresari acusat de liderar un entramat corrupte entre policies, empresaris i polítics. 

El jutge creu que Pilar Carbonell hauria agilitzat enormement els tràmits d'una llicència del Megapark

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF