Carbonell, “sorpresa” pel renou de les converses amb Sbert, afirma que no dimitirà

La directora general assegura que va tractar la mà dreta de Cursach com a qualsevol altre ciutadà

Ni li han demanat que cessi ni s'ho planteja. La directora general de Turisme, Pilar Carbonell, ha tornat a defensar, aquest dimecres, que no es pot desprendre cap fet delictiu ni cap conducta poc ètica del contingut de les punxades telefòniques amb el número dos del Grup Cursach, Tolo Sbert, que apareixen en el sumari de la investigació a l'empresari de l'oci nocturn.

“Em sorprèn que quelcom que és normal per part d'un càrrec públic, això és, atendre els ciutadans sense distinció i, sempre, dins del marc de la legalitat, sigui una gran notícia”, ha assegurat en declaracions als mitjans. “Si en comptes del telèfon del senyor Sbert haguessin punxat el meu, apareixerien moltes altres converses amb ciutadans, empresaris, que criden a aquesta conselleria per demanar com està o en quin punt es troba, el seu expedient”, ha afegit. “Seria estrany que aparegués qualqú que a qui no hàgim atès ningú igual de bé”, ha reiterat posteriorment.

Pel que fa a la suposada celeritat que si li va donar a l'expedient que afectava els interessos de Cursach, relatiu a la legalització del complex Megapark, a Platja de Palma, Carbonell ha negat qualque implicació personal i ha afirmat que “mai me n'he anat de la conselleria sense signar tots i cadascun dels documents que se'm fan arribar des dels serveis tècnics”.

La directora general ha reiterat que, en cap cas, el vicepresident, Biel Barceló, li ha plantejat el cessament ni li ha demanat la dimissió.

Carbonell s'ha mostrat disposada a comparèixer davant del Parlament i ha expressat el desig, de fet, que la compareixença pugui ser “quant abans millor”.

[[SE'N FARÀ AMPLIACIÓ]]

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF